Vardagligt

Sen måndagskväll här nu. Ni sover väl alla för länge sedan, eller är ni också kvällsugglor som är vakna vid typ 22.43?

Hinner inte med så mycket annat än vardagliga göromål. Jobbar, bokar tid hos sjukgymnast, lagar mat, läxläsning, fika hos papps, förbereda nästa dags måltid i vår crock-pot, se till så tonåringarna kommer i säng (de drar gärna ut på tiden), duscha och bla bla-bla.

Igår städade jag i stort sett hela huset, det tog nog hela dan när jag tänker efter. Men det var ju tråkväder ändå så. Under veckan är det tandläkarbesök för dottern och utvecklingssamtal för sonen. Det går i ett nu alltså, men dagarna går ju fort och varmare blir det. Snart är det ju påsk också! Jag har lite grejs jag brukar ställa fram, får se om jag orkar ta fram den där lådan från var den nu står i garaget. Annars får det väl räcka med lite påskris, kanske dags att fixa det nu.

Ikväll har jag inga andra foton att bjuda på än Tusse. Ni vet väl att ni kan klicka för större bild!? Nästan så ni kan borra in näsan i fluffet…


Tusse, the one and only


Tusse tuppkam

I city med kidsen

Idag har vi varit i city och strosat runt i affärer. Kidsen behövde byxor och annat. Härligt väder och efter ett gäng timmar, och en fika, var vi klara. Skönt för dem att få lite nytt att ha på sig nu när värmen är på gång. Det blev inget till mig själv idag, bara kidsen som fick shoppa denna gång.

Hemma åt vi egengjord pizza, eller njaa ni vet sånt där färdigt kit man kan köpa och så slänger man på det man gillar. Idag blev det räkor och champinjoner. En god engelsk ale till det tog jag och sen blev jag så trött.

Nu ska vi mysa i soffan och heja på Gladiatorerna. Det är sånt där som kan vara lite kul att slötitta på, lite muskler och adrenalin…hehe

Tog en sån fin bild på Sotis där sonen syns i bakgrunden, man får passa på när det är bra ljus och när man får ett sånt bra tillfälle.


Pssst!


Sotis den store


Sotis…du har något mellan gaddarna

En doft av grillat

Åh, härliga fredag! Ingen jobbhelg, bara ledig. Kommer hem till doft av grillat och får ett glas vin i handen. Bara sätta sig och slappa i solen i väntan på god mat. Wanted Zin är riktigt god, ni måste prova.

Basilikan växer så det knakar som jag fick av syrran. Jag undrar när det är dags att plantera om den, inte än kanske. Jag går och flyttar runt på dem i jakt på sol. De fick stå ute på altan en stund ikväll, men nu fick de flytta in igen. Vill ju inte ta kol på dem liksom.

Innan solen gick ner helt hann jag och dottern spela kubb. Kylan kryper in i skinnet när solen är på väg ner men vi spelade klart i alla fall.

Hur som helst. Jag önskar alla en finfin fredag!

Fluff och ruffs

Mjukaste kissen har vi här, och tröttaste. Så mjuk och fluffig så det är inte klokt. Nu är det också många tussar från pälsen som lossnar och ligger lite överallt, men han är lika mjuk och fluffig för det. Älskar att ruffsa till hans päls i nacken så den står rakt ut, och gärna borra in näsan i allt fluff också.

Och med det sagt så säger vi godnatt här nu. Ska bli skönt att sträcka ut ryggen nu. Knappt att Ipren hjälpte mig idag. Men jag har fått tag på läkaren och fått tid på onsdag så får vi se vad hon säger. Gonatten katten!

 

Mars alltså…

Alltså den här månaden  den är riktigt jobbig. Jag kollade tillbaka till förra årets mars månad, ojoj lika glest med inlägg då också. Jag har lyckats redigera några foton från helgen när vi hade främmande från Stockholm, men jag känner mig inte nöjd så det får vänta.

Det blåser rejält ute och vi har eldat. Känner mig frusen och trött. Lika trött som Tusse ser ut att vara på fotona, så känner jag mig nu.

Sorry för lamt inlägg… återkommer när jag är lite piggare.

Trött

Tröttare

Tröttast

Mot arenan

Gomorron regniga fredag! Idag har jag tagit ledigt. Det skall packas inför Stockholmsresa och ett genrep på Melodifestivalen med vänner. Ska bli skoj! Denna gång har vi ståplatser vilket inte riktigt var planerat, men så blev det och det kan ju vara spännande i sig särskilt för kidsen. Men visst ska väl en 14-åring och en 12-åring fixa det! Själv stod jag längst fram när Volbeat spelade i flera timmar, vilket var så häftigt! Jag tror tiden kommer gå försvinnande snabbt och att detta blir en upplevelse för dem.

Så nu har jag tvättat ikapp och skall få ner lite kläder i väskorna. Rota igenom garderoben efter något nice att ha på sig. Kidsen kommer om någon timme hem från skolan och så fort vi är klara drar vi! Snälla grannen passar katterna, tjing!

Lite helgbestyr

Har det plötsligt gått och blivit november eller så,..det är så där ruggigt kusligt grått novemberväder känns det som. Men just idag gör det ingenting för jag har jobbat. Emma följde med och har skrivit sagor till sin lärare, gått runt med vår vagn och fyllt på kuvert och kluddrat lite på whiteboardtavlan. Så nu har kollegorna något fint att läsa när de kommer till jobbet imorgon.

Efter jobbet åkte vi förbi Netto, och lyckades hitta lite Marimekkoservetter och en söt liten skål till bra pris. I bilen poppade vi Mellolåtar men även lite Bieber som håller än enligt dottern.

Igår städade jag huset, något jag egentligen inte skulle ha gjort för det gjorde ju inte min rygg bättre om man säger så. Fast det är ju bättre att röra sig kanske, men jä-la jobbigt när man har ont och ska städa högt och lågt. Men fint blev det. Dessutom har katternas kisselåda fått flytta ut från lilla toaletten och in i tvättstugan, vet inte om de har märkt det än ens. Och en favoritstol i rotting har kommit fram igen till Sotis stora förtjusning som genast lade sig i den för att sova, och han får klösa huuur mycket han vill på den.

Sniffar vår

Imorse var det +4 ute och jag kunde sniffa till mig lite vår i luften. Några som också verkar sniffa till sig våren är katterna. Jag undrar vad de tänker när de sitter och kikar ut genom fönstret. När de väl har kommit, så ska de ut igen. Vårkryp i benen. Det ska bli intressant också och se hur mycket päls Tusse kommer tappa, hur mycket fluff kommer finnas kvar tro.

Gonatten katten

En ny sovplats har gammelkatten hittat. Nu när det går att vistas i vår tvättstuga så har han hittat en bra plats högt upp på bänkskivan ovanpå tvättmaskinen. Så jag lade dit en fäll åt honom så blir det mjukare. Vår svarte Sotis.