I uppförsbacken

Mitt i uppförsbacken i byn bor vi. En familj på fyra, två medelålders och två vuxna barn. Ena redan utflyttad och andra säkerligen snart på väg. Sen så har vi såklart Sotis 17 år och Tusse 9 år, våra katter. Vi tycker om att resa, både i Sverige och utomlands. Nu för tiden följer inte våra barn med oss längre, men det skulle vara jättekul den dagen dem vill det igen.

Här kan ni läsa lite om vad vi pysslar med, och sammanfattningen är en livsstilsblogg med fokus på det jag för stunden brinner för mest. En hobby är foto och min följeslagare heter Canon EOS 650D. Tecknar försöker jag få tid till, men det var länge sedan nu. Annars är det ju såklart arbetsliv, familjeliv, företaget, resor och annat. Kolla in kategorierna, jag tror säkert att vi delar några intressen. En del kanske tycker jag har för många kategorier, men det kan ju vara bra också. Man hittar lätt det man söker och behöver inte scrolla lika mycket.

majamyra.se
Innan barnen kom handlade min hemsida mest om våra djur vi hade hemma. Ödlor och fåglar. När barnen kom blev det hemsidor om dem och att vara småbarnsmamma. Den hemsidan länkar hit istället eftersom det enda som är kvar på den adressen idag är dotterns LKG-operationer.

Med tiden började jag intressera mig för att blogga och startade majamyra via Blogspot juli 2007. Efter ett par år så flyttade jag till egen domän, men lyckades med lite hjälp kunna flytta över allt från Blogspot till domänen. Använder mig av WordPress när jag bloggar och webbhotellet Loopia.

Varför bloggen heter majamyra
När vi planerade andra barnet och funderade på namn så tyckte jag att majamyra lät fint, men det tyckte inte mannen. Så istället fick det bli mitt domännamn på nätet. Men jag tycker fortfarande att majamyra är fint.

Enskild firma
November 2015 startade jag enskild firma inom detaljhandel. Skönhet, hälsa och fitness bland annat. Självklart heter den ”majamyra”. Innehar F-skattsedel.

Samarbeten och sponsrade inlägg

I min blogg förekommer samarbeten samt sponsrade inlägg.
Det händer också att jag länkar någonstans för att tipsa er, utan att jag fått någon ersättning för det.

Kommentera
Jag blir självklart glad när jag får kommentarer och svarar dem oftast i samma inlägg då jag tycker det är bättre att följa diskussionen på ett och samma ställe. Jag besöker självklart er sida med förstås!

Önskar ni få kontakt med mig är det fritt fram att sända iväg ett mail på lisa.m@hotmail.com.

Obs! Bilderna är privata om inte annat anges!

10 thoughts on “I uppförsbacken

 1. Hej!
  Tro´t om du vill, men min dotter är döpt till Maja-Myra, och är ensam i Sverige om det.
  Kul va´?
  Ann i Hede

  1. Hej Ann! Jag tror dig för jag minns att jag läst någonstans att namnet majamyra finns. Det är ett fint namn och det bästa är ju att inte alla andra heter så. Hur kommer det sig att ni valde det?

 2. @Ann
  Om jag får lägga mig i, jag heter Majamyra också (utan bindestreck)!
  Är född 92.
  Såg även en Maja-Myra på tv en gång. Så det finns åtminstone tre Majamyror i Sverige…
  Namnet kommer ifrån Fredmans epistel nummer 79; ”Afsked til Matronorna, synnerligen til Mor Maja Myra”
  …om ni inte redan visste det… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.