Seniorkontroll

Vi gjorde en seniorkontroll på Tusse för ett par veckor sedan. Han har nämligen fyllt 10 år den 12 juli. Jag ville att han skulle få en liten check-up och så fick det bli. Vi var inte oroliga för något och han verkar må bra vad vi kan se och förstå i alla fall. Resan dit var inte rolig för han. Han blev väldigt stressad stackaren. Han har inte åkt bil sedan han var kattunge och kom till oss för tio år sedan. Eller jo, en gång när han blev ormbiten men då var han ju så ynklig.

Seniorkontroll – undersökning och provtagning

Den här gången som sagt så jamade han väldigt mycket på väg till veterinären. Väl inne hos dem fanns det många andra djur som hundar, och det gillade han inte och började fräsa och ha sig. Vi fick vänta en kvart innan det blev vår tur. Väl inne på undersökningsbordet blev han lugnare, kanske var han rätt så slut av alla intryck, och det blev tassavtryck från hans tassar. Dem undersökte och tyckte att vikten var bra, nästan 5 kg och att pälsen var fin. Lite tandsten men ingen inflammation. Att sätta kanyl för att ta prover var inga problem. Dem tog lite olika prover för att kolla diverse sjukdomar och skulle höra av sig via mail.

seniorkontroll
Seniorkontroll

På vägen hem åkte vi utan buren, för den hade vi lånat av veterinären. Och vi kände också att han kanske skulle känna sig lugnare i famnen på husse, och det gjorde han. Inte det mest optimala dock för vi hade i ingen sele med koppel heller. Jaja, vi körde så försiktigt vi kunde dock. Väl hemma, och några dagar senare fick vi provsvar. Det visar sig att han har minimalt förhöjt sköldkörtelvärde och man rekommenderar ny provtagning samt viktkoll om cirka en månad. Om värdet är fortsatt förhöjt rekommenderas någon typ av behandling. Jo, så vi får väl se vad som sker. Nästa vecka är det dags för kontroll. Han verkar må bra, har bra aptit, dricker och är utomhus som vanligt.