Skogspromenad med Tusse

Skogspromenad. Tusse följer ibland med på promenad. Är han på väg ut samtidigt som oss så följer han gärna med. Det skulle vara riktigt kul att veta hur långt han går i vanliga fall när vi inte är med. Hur långt sträcker sig hans revir typ. Jag är väldigt nyfiken på det, och kommer nog köpa en GPS-tracker för katter nån dag. Men först får vi se om hans nya fästinghalsband fungerar.

Skogspromenad – Forest bathing

Att gå i skogen är väldigt rogivande som vi alla vet. Forest bathing kommer från Japan och du ska helt enkelt ta in miljön runt dig. Antingen går du runt planlöst eller sätter dig under en trädkrona någonstans och bara insuper miljön. Träna på mindfulness helt enkelt, att vara i ögonblicket. Helst utan någon typ av elektronik. Det här gör att du minskar din stressnivå bland annat, det hjälper dig slappna av och du får förbättrad sömn.

Just den här promenad blev nog inte det bästa skogsbadet. Jag hade ju både mobil, systemkamera och gopro med mig. Men det var trevligt hur som helst att Tusse var med på den här timslånga promenaden. Han har också nyligen fått ett fästinghalsband, vilket gick förvånansvärt bra att få på. Vi hoppas nu att han inte ska få lika mycket fästingar den här sommaren, helst inga alls. Det är ett halsband med en berlock som ger ifrån sig bioenergi och liksom ska förvilla fästingar/loppor så dem inte kan lokalisera djuret. Det är jättespännande, och jag ska berätta mer om det i ett annat inlägg och så får ni ser hur det ser ut.

Skogspromenad - forest bathing
Tusse sniffar runt i skogen

One thought on “Skogspromenad med Tusse

Comments are closed.