Julen 2021

Julen 2021 blev en väldigt trevlig dag med familjen. Dottern kom med sin pojkvän, och sonen bjöd in en kompis. Vi åt julmat som jag glömde fotografera innan. Det blev i övrigt väldigt dåligt med foton från dagen. Det var så kul att sitta ner tillsammans, julklappsspel, äta gott och öppna resten av julklapparna så jag glömde bort kameran för en stund. Julklappsspelet blev en succé så det ska vi fortsätta med. Dottern hade bakat en pepparkakscheesecake, grymt god! Så det får hon fortsätta med haha..

Efter några timmar drog alla iväg på mer julfirande och det blev jag och maken kvar för oss själva. Nöjda och belåtna sjönk vi ned i spabadet och värmde oss i isande vind. Det var trevligt att det faktiskt hade kommit lite snö under natten till jul. Det blir mer stämningsfullt då.

Sedan har vi resten av helgen fyndat lite på mellandagsrean, lite nya julslingor för 90% rabatt på Bauhaus bland annat. Och en stor julren, Clas Ohlson, för halva priset. Rätt cool faktiskt. LED-belyst i konstrotting för utomhusbruk. Nu står den och lyser vid vårt plommonträd på framsidan. Fyndade även nya dörrhandtag till alla dörrarna i huset, vilket behövdes. Vi har även ätit julmatsrester om och om igen. Ikväll blir det en skinksmörgås och en kopp te, men sedan får det räcka med julmat känner jag. Det behövs inte så mycket för att man ska bli mätt på det liksom.

Julen för katterna

Katterna är självklart med på julen, när de själva vill. Innan vi själva skulle sätta oss ner och äta så fick katterna vara med och öppna sina julklappar. Eller snarare vi öppnar och så är de antingen nyfikna eller totalt ointresserade. De fick även räkor och annat godis. Julklapparna bestod av en sprattlande fisk, Matatabi-klubba, Matatabi-banan.
Matatabi är 100% naturlig tuggpinne från den Japanska busken/växten Matatabi, som vid regelbunden användning främjar god munhälsa och motverkar plack hos katter.

Dem fick även en Wiggle & Fumble aktiveringsleksak som kan öppnas med en dragkedja. Den är rundad upptill och undertill, och ”wigglar” när katten leker med den. Man kan lägga i kattens egna leksaker, och kanske även några godisbitar. Din katt får sedan pillra med tassarna för att få ut det som finns där i.

Katterna får julklappar såklart

Jag hoppas ni alla haft en underbar jul, och önskar er God Jul och gott slut på resterande året!