Fotografera

 

Svanar i Tysslinge

 

Frys tiden och upplev ögonblicken om och om igen med en fin bild. Det är en fantastisk känsla att få till en bra bild (ja i mitt tycke då), en bild som jag känner mig nöjd med och vill dela med mig av.

Min följeslagare är Canon EOS 650D + kitobjektiv 18-55 samt ett extra 85mm f/1.8 USM. När jag fotograferar blir det i JPG+RAW-format. RAW kan jag redigera enkelt i Photoshop om jag till exempel fått bilder överexponerade, öka svärtan eller göra de svartvita till exempel.

Ibland är det kul med lite lek i Photoshop, skoja till det med penslar/brushes och annat. Särskilt när jag gör ny header till bloggen. Fast det var ju ett tag sedan nu. Det går lite i perioder.

Min första analoga systemkamera var en Minolta Dynax 500 si med två st Sigmaobjektiv, macro 28-80 mm och 100-300.
Digitala systemkameror jag haft är;
Sony Alpha 300 + allroundobjektiv Sigma 18-200 f/3,5-6,3 DC.
Canon EOS 1100D.

7 thoughts on “Fotografera

  1. Hur har du lärt dig Photoshop? Jag håller på att lära mig och vill lära mig mer. Jag har lärt mig själv och genom moderskeppet. kramkram

    1. För länge sedan fick jag med en cd-skiva i en fototidning där dem visade hur man redigerade raw-filer. Självlärd och moderskeppet har jag också kollat in några gånger.

  2. Fina bilder. Har nyss köpt mig en Canon 650 och kul att se så fina bilder med en icke ”proffskamera”. Nu har du blivit ett ”bokmärke” i min dator tillsammans med Nevnarien, Lina Flodin, Michaela Fagerudd, Matilda Holmqvist, Rebecka Stålbrand som är mina favoriter :-)

    1. Hej och välkommen hit! Oj, vad glad jag blir av dina rader :) Jag är verkligen nöjd med Canon 650d, och inte minst objektivet 85mm f/1.8 som är fantastiskt bra! Välkommen tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.