Uppföljning seniorkontroll

Vi gjorde en uppföljning på Tusse i veckan. Rekommenderat av veterinären. Seniorkontrollen visade ju minimalt förhöjt sköldkörtelvärde. Även denna gång jamade Tusse i bilen på vägen dit, men inte lika mycket som första gången. Inne i väntrummet fräste han en gång, även fast ingen var där men sen jamade han litegrann bara. Han var stressad men inte på samma nivå som tidigare. Efter en stund kom det in en stor schäferhund och flåsade, men vi hade satt oss i ett väl avskilt utrymme i väntrummet som tur var så Tusse såg inte hunden.

Uppföljning sköldkörtelvärde

Undersökningen gick bra. Han hade samma vikt som senast på 4,5 kg. Mycket skönt att höra. Vi fick vara kvar i undersökningsrummet i väntan på provsvar. Det var ett rejält prov-kit kan jag säga, för det blev dubbelt så dyrt denna gång. Glädjande nog så hade värdet på sköldkörteln sjunkit! Fortfarande lite förhöjt. Referensvärdet är mellan 10 – 60, och hans värde var nu 69. Tidigare låg det på 74. Alla övriga prover var inom normalområdet. Veterinären blev osäker om behandling behövde sättas in eftersom hans vikt är bra, värdet hade gått ner, samt att han faktiskt mår bra och inte har något typ av symtom. Det kan vara ett falskt värde eftersom Tusse var väldigt stressad första gången vi var där.

Veterinären förklarade lite om de olika behandlingarna som finns, och det vanligaste är att sätta in tablett- eller lösningsbehandling. Men det är en process, man får gå på åtskilliga kontroller för att ställa in rätt dosering och medicinera flera gånger per dag. Det låter inte kul för varken han eller för oss, och vi hoppas såklart att det är så och att värdet fortsätter att sjunka. Vi fick en ny koll om två månader, och ska hålla koll på hur han mår.

uppföljning seniorkontroll
Tusse med vinterpäls och sommarpäls