Garage i bilen

Garage i bilen är ett måste såklart! Vi fortsätter vår vanconversion och bygger ett garage i bilen som också fungerar som vår säng. En säng på cirka 188 cm i längd och 120 cm bred. Det räcker gott åt oss. Så här gjorde vi.

garage i bilen fungerar även som säng
Garage under sängen

Först började vi bygga nischarna i håligheterna bak i bilens båda sidoväggar. Vi ville nyttja den ytan för att få sängen så lång som möjligt. Så det var en anledning till att sängen blev så hög. Den andra anledningen är att vi får upp sängen, och har gott om utrymme till ett garage/förvaringsutrymme under. Uppbyggnaden är av samma lösning som vi hade i vår förra plåtis. Det är så kallade mittbalkar ”SKORVA” från Ikea. Vi har monterat dessa på nischarnas undersida, så dem liksom vilar på den ytan och sedan stöttat upp dem med reglar under. Innerväggarna spikades dit med spikpistol. Bakom nischarna isolerade vi även med ljuddämpningsmatta.

Slutligen ovanpå mittbalkarna skruvade vi fast en vanlig OSB-skiva som vi klädde in med mörkgrå högtalarfilt. Klart! I alla fall själva botten av sängen som madrasserna ska vila på. I den OSB-skivan gjorde vi även en lucka så att vi kan ta oss in i garaget när vi är inne i skåpet, utan att behöva gå ut och öppna bakdörrarna. Den kan jag visa er längre fram.

Garage i bilen

Som ni ser så blev det ett ganska stort utrymme under sängen att ha som garage. Där ska bli plats för batteri och vattentank först och främst. All el och vattenledningar som ska dras till/från det. Plus många andra saker du kan behöva ha i ett garage. Exempelvis någon typ av färdmedel, som en ihopfällbar cykel kanske. Fiskespön, verktyg m.m. Det ska såklart dit en täckskiva på andra sidan. Nu ser man ju rakt igenom hela skåpet under sängen, som man inte kommer göra sen. Men i den kommer vi göra någon typ av öppning även därifrån som kan vara bra att ha, om man behöver transportera någonting långt i framtiden. Svårt att förklara i text, men jag får visa bilder sedan när vi kommer dit. Allting kommer bli bra till slut.

I nästa inlägg om vår campervan to be, ska vi berätta om hur taket blev och hur vi gjorde. Jag blev inte så jättenöjd men maken är det! Jag kanske vänjer mig, blev bara inte som jag tänkt mig.

garage
Mittbalk från Ikea – förzinkat stål