Resa hemma

Jag har ju skrivit en del på bloggen om hur roligt jag tycker det är att resa. Inte bara utlandsresor utan även resa hemma. Det har ju blivit en del genom åren, både själv och med min fina familj. Men Skåne är ju speciellt ändå. Österlen är ju alltid vackert, men man ska inte glömma bort att Skåne faktiskt är betydligt mer än bara vacker natur. Till exempel bjuder Malmö på en hel del kontinental stadspuls!

Resa hemma – Malmö

När man är ute efter äkta semesterkänsla kan det vara härligt att ta in på hotell, även om man egentligen bor i närheten av resmålet. Jag har hittat många hotellpärlor i Skåne och har flera favoriter bland de hotell Malmö har att bjuda på. Bara hotellfrukosten och spa-avdelningen brukar vara halva nöjet i min bok. (Ok, faktiskt mer än halva ibland.)

Kul att göra med familjen i Malmö

Funderar du också på att resa hemma, ta en tur till Skånes huvudstad, Sveriges tredje största stad. Nedan har jag en lång rad tips på aktiviteter som är perfekta för familjen. Se bara:

● Stadsbiblioteket – särskilt barnavdelningen är magisk!

● Folkets park – långt över medel vad gäller lekplats för barn, och i Folkets park är det ofta evenemang och konserter. Det finns till och med ett terrarium!

● Emporia – självklart ska man satsa på en riktigt shoppingdag när man är på semester (eller hemester) i en storstad som Malmö. Emporia är ett riktigt häftigt köpcentrum, bara en liten bit utanför Malmö centrum. Missa inte den vackra skulpturen av Charlotte Gyllenhammar utanför Emporia.

● Sagolekparken – perfekt att passa på när man besöker Malmö Stadsbibliotek. Här kan kidsen röja loss, och trötta föräldrar slå sig ned på en bänk i skuggan. Slottsparkens café är också supernära och det finns många möjligheter att hitta en bra glass.

● Pildammsparken – Malmö har supermånga fina parker, men frågan är om inte Pildammsparken är den allra bästa. Det känns nästan exakt som i Central Park i New York, om man anstränger sig lite. Fina, vindlande gångar och mycket vatten.

Missa inte heller att kolla in vad som händer i Malmö just de dagar som du är där. Jag brukar alltid kolla in en sajt som heter Kul i Malmö som Malmö stad står bakom. Det kan också vara värt att hålla utkik efter något större evenemang, till exempel Digiloo brukar alltid ta en sväng förbi Malmö. Och så ska man ju inte glömma att SVT:s Sommarlov spelas in i Malmö! Bra för er som har lite mindre barn. Mina egna har såklart växt ifrån det där för länge sedan.

Resa hemma – favoritrestauranger i Malmö

Numera är mina vuxna barn, (de kommer alltid kännas som mina barn hur gamla de än blir …) mer pepp på att gå på en riktigt schysst restaurang, haha. Och det finns det massor av i Malmö!

Que – asiatiskt och supergott.

Vollmers – klassiskt svenskt, mums!

Lyran – också svenskt/skandinaviskt i toppklass.

Zushi Malmö – stans bästa sushi!

Arstiderna i Kockska huset – verkligen världsklass.

Atmosfär – klassisk restaurangmat med fantastisk atmosfär

Genuin – europeiskt och mycket trevligt.

Nästa gång vi drar till Malmö

Jag har inte riktigt bestämt mig för när det blir dags för en riktig Malmö-helg nästa gång. Vi funderar på att prova något nytt, spännande hotell, och jag behöver lite tid att se över utbudet

och jämföra. Det finns ju så många möjligheter – ett stort hotell som Clarion Hotel & Congress vid Malmö Live, eller ett litet schysst boutiquehotell som MJ’s? Helt klart är i alla fall, att bland alla de resmål jag fått chansen att njuta av genom åren står sig gamla Malmö och Skåne riktigt bra i konkurrensen!

2 thoughts on “Resa hemma

  1. Önskar att jag hade närmare till Malmö, för det är en stad jag gärna hade spenderat en eller flera helger i. Det lockar mig av någon anledning betydligt mer än Stockholm och Göteborg.

    1. Jag önskar också det var närmare! Vi har varit i Österlen ett par gånger på semester när barnen var små, så vackert och mysigt!

Comments are closed.