Träna hemma

Träna hemma i dessa jobbiga pandemitider. När jag jobbade på sjukhuset kunde jag träna på lunchen i personalgymmet. Det har ju sedan en tid varit stängt såklart, men då har mitt eget lilla hemmagym räddat mig. Det är ju riktigt nice att komma hem efter jobbet, riva av ett träningspass, duscha och sedan sjunka ner i soffan efter middagen. Nu behöver det nödvändigtvis inte vara exakt den ordningen. Men jag behöver inte dra iväg så fort jag kommit hem till ett gym på annan plats. Orken och tiden till det finns inte. Jag är glad att jag orkar få till träningen hemma eller med en promenad.

träna hemma
Let´s go!

Med hjälp av min Fitbit, aktivitetsklocka, kan jag hålla koll på steg, puls med mera. Samt att den pushar mig att försöka hålla mig aktiv 1 – 3 ggr per vecka som jag ställt in den på. Jag märker nu med mitt nya jobb, att jag under en arbetsdag inte alls går lika många steg som tidigare. Dessutom finns det inga trappor att gå i, eftersom verksamheten hålls i en enplansbyggnad. Detta gör att jag behöver lägga mer fokus på mina steg per dag. Så det behövs lite mer promenader utomhus, eller en extra sväng på löpbandet.

Men jag tror nog jag lyckats bli lite starkare. Ökat på lite vikter, men behöver fler och tyngre vikter för att slippa byta från hantlar till stång fram och tillbaka. Dessutom önskar jag mig en uppdaterad Fitbit, t.ex en Versa 2.

träna hemma, hemmagym
Träna hemma