Luffakudde

Luffakudde, bästa alternativet som tvålfat till hårdtvålar. Luffakudden absorberar vatten och tvålrester – och håller både din tvål och ditt handfat fräscht. Luffagurkan/svampgurka odlas, skördas och torkas. Den skärs sedan ut och används som tvålfat. Med andra ord helt naturlig! Det naturliga tvålfatet! Du hittar din luffakudde här.

Odla din egen luffakudde/loofah på svampgurka och byt ut dina tvålfat vid behov. Använd dem som kökssvamp. Eller varför inte göra en egen scrubsvamp. Hade jag ett växthus skulle jag absolut vilja prova odla dessa.

luffakudde
Hårdtvålar och luffakudde

Tvål med aktivt kol

Tvålarna som ni ser ovan är tillverkade på gammalt hantverksvis hos Almgårdens i Dalarna med ekologiska och veganska ingredienser. En riktigt lyxig ansikts- och kroppstvål som är antiseptiskt och mycket bra för känslig hud, exempelvis kan den lindra psoriasis & eksem. Den här tvålen tar även bort vattenfast smink. Tillverkad med rapsolja istället för mandelolja och känns skonsam. Den ska även rengöra dina porer på djupet tack vare aktivt kol på ekologisk kokosnöt.

Jag har nu provat tvålen med aktivt kol sedan länge, och är väldigt nöjd. Den lämnar en fräsch känsla, och lugnar ner mina utslag jag har på kinden. Vet inte riktigt vad det är för utslag jag fått, men nu börjar det komma litegrann på andra kinden också. Jag är orolig att det är rosacea, eller så har det något att göra med att jag kanske är på väg in i klimakteriet. Hemska tanke. Enligt hudläkarna är det ytliga kärl – telangiektasier, men jag tycker inte det liknar det.
Ikväll beställde jag en ny luffakudde och ett kit med tvålar, bland annat den med aktivt kol förstås!

EGENSKAPER, hårdtvål med aktivt kol:
Lindrar akne, insektsbett och hudinfektioner. Med dess vårdande ingredienser återfuktar och berikar den din hud med antioxidanter och hjälper torr och skadad hud att bibehålla fukten. Innehåller 100% naturliga ingredienser.

Tvålen har antiseptiska och mycket återfuktande egenskaper och passar utmärkt för ansikte, händer, kropp och hår.
Fri från sulfater och parabener (SLS, SLES). Exceptionellt fuktbevarande, rengörande och lämplig för ansikte & hela kroppen.

*Huden kan kännas något sträv i ansiktet av denna tvål vilket är helt normalt och beror på den Detoxande kolen. Det brukar försvinna efter några användningar när huden vant sig. Tvålen kommer hjälpa dig att bibehålla fukt längre när du använder en återfuktande hudkräm direkt efter användning.