Hur många steg per dag behöver du gå

Hur många steg per dag behöver du gå? Imorgon är det dags för ett pass på gymmet igen. Ingen idé att ligga på latsidan. Semestern har varit superhärlig med mycket godsaker och gott sällskap. Men det är dags att få rutin på träningen igen känner jag. Har även kommit ut på ett par promenader, har inte varit mycket av dessa kan jag säga. Jag går alldeles för lite, och med ett stillasittande arbete behövs det riktigt många steg per dag. 


hur många steg per dag

Promenera och andas

Hur många steg per dag går du?

För ett par veckor sedan startade jag en app på jobbet. Den jag har fanns nog redan i min android tror jag, den heter S Health. Tänkte att jag skulle kolla hur många steg per dag jag går under en jobbdag. Det blev cirka 3000 steg, och det är ju absolut inte tillräckligt bra. Dessutom kan jag inte ta med mig mobiltelefonen vart som helst på sjukhuset så det fattas en del steg, men det är endast på ett ställe och inte så många att bråka om. Får gå i trapporna lite mer istället och promenader på fritiden.

Enligt appen så är mitt personbästa 12 642 steg, och jag vet precis när det var. Det var en helg och vi åkte ut för att plocka svamp och tog en riktigt lång omväg. Det var för 18 dagar sedan. Dags för en till ordentlig promenad snart.

Enligt Världshälsoorganisationen bör man gå minst 10 000 steg per dag. Det är hälsosamt för din kropp och ditt välbefinnande. Du får starkare hjärta, kärl och lungor, blir piggare och har lättare för att hålla vikten men även förebygger sjukdomar och krämpor. Så jag har en hel del att jobba med. Eftersom jag går mindre än 5000 steg per dag i genomsnitt så är min aktivitetsnivå ”stillasittande”. På jobbet har jag dock möjligheten att höja mitt skrivbord vilket är jättebra, men det gäller ju att komma ihåg det också och fortfarande röra på sig.

Tänker ni på hur många steg ni tar på en dag?

2 thoughts on “Hur många steg per dag behöver du gå

  1. Om man har ett kontorsarbete är det svårt att komma upp i 10.000 steg. Och det blir en lång promenad på kvällen för att komma upp i tillräckligt många steg… När jag jobbade i hemsjukvården hade jag stegräknare några gånger. Då kunde jag komma upp i 12.000 steg på jobbet. Men har slutat med stegräknare, tyckte det bara skapade stress. Försöker träna 2-3 ggr/v i stället och gå mycket på jobbet…

  2. Jag försöker tänka på hur många steg jag tar. Jag har en klocka med stegräknare, som jag brukar använda. Oftast går jag mer än 10 000 steg per dag. Det är inte så svårt, när man har hund.

Comments are closed.