Kokosolja nyttigt alternativ eller inte

Bästa frukosten,…ägg saknas i bild.

Eftersom jag gillar ekologiska varor så vill jag tipsa er om en ny kokosolja jag hittat. Kokosolja använder jag till exempel till granola, dadelbollar och bars. Men passar ju till så mycket annat. Denna är ju ekologisk, kallpressad biofood kokosolja, hittade jag hos Coop men finns även på Apotea såg jag.

Brukar ni göra egen granola och bars? Bars är toppen att ta med som snacks till jobbet, eller att ta till efter träning. Jag försöker även tänka mer ekologiskt och hälsosamt numera. Precis allt blir väl inte ekologiskt, men så mycket det går byter jag ut. Gärna frukt och grönt, men även andra varor. Jag tror det kan vara svårt att 100% hålla sig till ekologiska varor, men det finns säkert ni som lyckas. Jag är glad att vi i alla fall försöker. Jag minns när barnen var bara ett par år. Det kunde bli fiskpinnar och mycket annat halvfabrikat. Försöker även minska på sådant och äta så färskt som möjligt. Träning och bra mat mår våra kroppar bra av. God sömn och utan stress.

Kokosolja hälsosamt alternativ?

Jag tycker att det är svårt många gånger att veta om man väljer ett bra alternativ eller inte. Ett nyttigare alternativ liksom. Precis som med så mycket annat, så florerar det både positiva och negativa aspekter om kokosolja. Är kokosolja nyttigt alternativ eller inte? Den bör vara kallpressad och ekologisk vad jag vet.

Vem har inte någon gång trott att man äter något som är bra för kroppen, för att några månader senare läsa om att det inte är bra alls. Alla tycker och gör som de själva vill såklart. Man få gå på sin inre känsla, och inte tro alltför hårt på media. Media är förstås bra också om det verkligen är något som bör komma ut till allmänheten och verkar vara hälsofarligt. Att vara källkritisk är dock viktigt och framförallt, ät allt med måtta mina vänner!

Här kan ni läsa mer om kokosolja, ett bra alternativ enligt de källor som refereras.

kokosolja nyttigt

One thought on “Kokosolja nyttigt alternativ eller inte

Comments are closed.