Chlorella klorofyll

Chlorella klorofyll, superalgen. För ett tag sedan hittade jag denna green mix på apoteket. Det är en mix av chlorella, vetegräs och ingefära. Den är väldigt god i ett glas juice. Men man kan även blanda den i en smoothie, eller dricka den som en shot blandat med vatten. Läste även att man kan ha den i bakverk eller i pannkakssmeten.

Chlorella liten och grön

En encellig grön alg, som innehåller väldigt mycket klorofyll och namnet Chlorella betyder just liten och grön. Den är rik på protein, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Främst vitamin E, fosfor, järn, jod och magnesium. Dessutom innehåller chlorellan rikligt med vitamin B6, B12 och B2, B3, vitamin C, zink, kalium, kalcium, selen.

chlorella
Green Mix

Vetegräs

Vetegräs är även den rik på klorofyll! Vitaminer, mineraler och en lång rad antioxidanter. Samtliga essentiella aminosyror. Generöst med enzymer som stödjer matsmältningen.

Ingefära

Vi vet ju alla att ingefära är antiinflammatoriskt och det innehåller ju mängder med nyttigheter. Jag brukar ofta starta dagen med en liten shot ingefäravatten med citron i. Basa magen liksom.

Litchi – stenfrukt

Ni kanske undrar vad det är för plommonsliknande små bollar som ni ser i bilden? Det är en exotisk frukt som heter litchi. Den kommer från Kina och främst Thailand. Jag har aldrig smakat på en litchi förut och smaken är söt och lite kryddig, och slemmig. Man äter den som att du skalar ett ägg och de ska vara lagom mjuka när de är mogna. Men pass upp, de är väldigt saftiga så när du klämmer på den så sprutar det lång väg.

Inuti stenfrukten är det ju då en avlång kärna. Men tänk efter innan du vill plantera den. Det är ett träd som kan växa sig flera meter hög. Så vad innehåller denna tropiska frukt? Den är väldigt rik på C-vitamin. Men tugga inte på kärnan, den innehåller tydligen hypoglycin som kan orsaka kraftigt blodsockerfall.