Mera vår och utomhusträning

Med vår är det mycket roligare att ta med sig kameran ut och fotografera. Det är också roligare att gå ut på promenad. Den här helgen jobbade jag hemifrån både lördag och söndag. Fredagen innan är som det brukar vara, en ledig fredag. Så jag passade på att ta en långpromenad.

Bilderna är dock från ett tidigare tillfälle när vår katt Tusse följde efter mig. Han brukar göra det om han ser att jag går iväg någonstans, och efter ett tag sniffar han upp något annat roligt spår och halkar efter. Han är även gärna borta i ett par dagar, och kommer oftast hem om det ösregnar ute. Då är han så blöt så han blir nästan lockig i pälsen.

Utomhusträning gör det roligare

Hur som helst, så finns det i vår lilla ort en väldigt bra plats med ett utomhusgym. Jag har såklart provat och gillar den verkligen, särskilt att springa i traktordäcken. Jag har märkt att det är en väldigt bra träning för både flås och muskler. Samt att jag får ta det lite lugn för det är lite påfrestande för mina knän. Jag vet inte varför riktigt, men man får ju ta väldigt stora kliv. Det kanske krävs lite mer träning helt enkelt.

Men även om man inte har ett specifikt utomhusgym så kan man ju såklart träna utomhus med hjälp av naturen. Step up på stora stockar, eller varför inte göra knäböj med någon tung gren i famnen, eller en stor sten. Det finns många fördelar med utomhusträning. Frisk luft, naturupplevelser, bättre koordination och balans och så mycket mer! Våga utmana dig själv. Eller ta bara helt enkelt en riktigt lång härlig promenad och samla på dig viktiga steg. Och att vistas ute i skog och natur är ju underbart!

katt
Tusse i skogen
utomhusträning
Ängen
utomhusträning
Utomhusträning
vår
Vår
vitsippor
Vitsippor
vårblom