Nu är det vår

Våren är här, knoppar spricker ut i blom. Vilken härlig tid vi går emot nu, trots virustider då förstås. Förra helgen var vi till Stockholm hos lillasyster fram och tillbaka för att ordna med ett par viktiga saker. Självklart passade hon och jag på att gå ut på en fotopromenad i det fina vårvädret. Detta trots att kylan hade slagit till igen, och det var inte lika varmt som veckorna innan. Men det var bra fotoväder ändå tycker jag.

körsbärsträd
fotopromenad
Fotopromenad i Brunnsviken
svan

Det är ett väldigt rikt djurliv däromkring i Brunnsviken. Hon visade mig bland annat en svan som ruvar nere vid vattnet. Förutom folk som var ute och motionerade så var det full aktivitet på både fåglar och kaniner. Men kaniner är svåra att fånga på bild, de är ju väldigt skygga. Svanen däremot brydde sig inte nämnvärt att vi stod där en stund och fotograferade. Men hon var så klart på sin vakt och kikade åt vårt håll. Jag hoppades att svanen skulle vilja sträcka lite på sig för lite mer intressanta foton, men så blev det inte. Det var väldigt kylig vind den dagen så vi var inte där så länge.

körsbärsblom på fotopromenad
fotopromenad

Innan vi åkte hem igen svängde vi snabbt förbi Kungsträdgården i hopp om att få ta lite foton på körsbärsträden och alla vackra rosa blommor. Men i år kom jag för sent för alla rosa blad hade blåst av i den kyliga vinden. Körsbärsträdens knoppar brast väldigt tidigt i år, alldeles för tidigt redan i januari. De ska ju vara i full blom i slutet på april och på självaste körsbärsblommans dag 28 april. Men i år när jag var där såg det ut som ni ser nedan. Varken blommor eller folk. Folktomt på grund av viruset som härjar, och inte ens ett rosa blombad under träden. Som rosa snö. Men det blir till att vänta till nästa vår.

Men jag fick ju faktiskt uppleva det magiska förra året i Kungsträdgården. Och jag tog många fina foton då om jag får säga det själv.

kungsträdgården
Kungsträdgården den 26 april 2020