Camp Endler

Camp Endler, en väldigt mysig camping i Sebnitz Schönbach. Det här var ett ställe jag var nyfiken på när jag letade efter en camping nära Bastei nationalpark.

camp endler
Camp Endler i Sebnitz Schönbach

Camp Endler nära natur och djurliv

Vi hade tur och fick en av de sista platserna när vi kom fram. En perfekt liten plats i skuggan av ett träd nära en damm och en hästhage. Paret som driver denna camping bor här själva och de är otroligt gästvänliga. Även fast de inte pratade så mycket engelska så hade de alltid ett vänligt leende och ville vara till hjälp. Deras hästar tar dig ut i fantastisk natur. Varje år anordnas det även rodeo i Sebnitz.

Fasciliteterna var väldigt fräscha och det fanns även en liten pool som vi svalkade av oss i samma dag vi kom dit. Det var riktigt varmt den dagen så det var välbehövligt. Vi tänkte gå iväg och handla oss något att äta till kvällen, men närmaste affär låg ett par kilometer bort. Men som tur var så bjöd ägarna till campingen in oss till byns egna festival som skulle ske samma kväll. Vilken tur!

Camp Endler är allt annat än turistigt

Det är ju faktiskt roligt att få uppleva lite av det lokala, så denna lilla byfestival var ju perfekt! Det var tysk popmusik som skrålade i högtalarna. I baren serverades billig tysk öl, och vid grillen fanns det grillspett och annat som serverades med en tunn brödskiva. Jag provade också någon typ av fisksmörgås, men den föll mig inte riktigt i smaken. Paret som äger Camp Endler var såklart där och vi kände oss såklart lite uttittade av lokalborna eftersom de flesta förstod att vi var turister. Inte minst när paret önskade att DJ:n spelade en låt av ABBA ”Gimme gimme…” för vår skull!

Det blev bara en natt tyvärr. Jag hade gärna stannat flera nätter men vår kylbox gick sönder. Vi tror kanske den blev överhettad, för på hemvägen började den fungera igen. Men vårt mål var ju att besöka denna camping som blev ett välbehövligt stopp innan vi fick uppleva Bastei nationalpark. Men jag tror nog att vi kommer att besöka Camp Endler igen!

Observera att jag inte får bildspelet att fungera längre här på bloggen. Det är väldigt irriterande, men har varit så sedan wordpress uppdaterades. Jag ska försöka gå till botten med det någon dag.

Kaniner på campingen – inte på grillen hoppas jag
Festival i Schönbach
Fields of Germany
On the roads in Germany