Frisk luft inomhus

Frisk luft. Som ni läste i förrförra inlägget om vår kommande renovering, som förhoppningsvis blir av i vår, så kommer det bli ett stort projekt. Det är förstås några detaljer till vi måste ha i åtanke innan vi sätter fart.

Vi har ju redan bytt ytterdörren, men tog då bort fönstret som var bredvid. Det kan jag ångra lite idag för det blev ju aningen mörkare i hallen. Men, det bra är att det är träpanel där nu för då skulle katterna kunna få tillbaka sin kattlucka. Men det vill inte maken ha där, så vi får fundera ut något annat. Dessutom så skulle det behövas en dörr mellan kök och hall. Vi har två ingångar till köket och den ena har dörr, den andra är bara en öppning och är precis vid hallentrén. Anledningen till det är att jag vill hindra all matos ta sig ut i hallen. Våra jackor luktar ju förskräckligt.

Frisk luft in och matos ut

Vår nuvarande spisfläkt som är nästan 14 år gammal kanske inte levererar som den ska. Maken såg ett program på TV, tror det var ”Arga snickaren VIP”, där man berättade om en ny typ av fläkt. Kan det möjligen vara någon typ av FTX-aggregat dem menade tro. Det skulle kunna vara en lösning. Spiskåpan är nämligen försedd med en elektronisk styrning och motordrivet spjäll. Den är konstruerad för att ventilera bort matos effektivt. Det borde ju verkligen tillföra lite fräschare luftinströmning och värmeåtervinning!

Men även med den bästa fläkten så tar det sig säkert ut lite matos till hallen ändå, eftersom hallen ligger så nära vårt kök. Jag tror nog att en dörr är ett måste ändå. En likadan som vi har i andra änden, en glasdörr med spröjs. Men det kan vara en bra idé att byta fläkt i köket snart i alla fall, eftersom den vi har hängt med i många år. Och då kan jag faktiskt tänka mig en sådan modell som även tar in frisk luft.

Som vanligt har jag fastnat på Pinterest och hittat lite inspiration.

frisk luft