Groddar och höst

Groddar har jag länge funderat på att odla. Men nu är det höst med allt vad det innebär, med förberedelser inför vintern till exempel. Så utomhus har jag lite kvar att fixa med innan första snön faller. Borde fixa det sista nu i helgen. Men sen måste jag nog prova på att grodda lite inomhus.

Som ni kanske minns så dog vår jättebambu som vi hade i kruka. Den hade tyvärr blivit flyttad till snickarboa inför hela förra vintern, och där kom ju ingen ihåg att vattna den. Väldigt tråkigt, men vi hade tur lite bambu av grannen som hade för mycket av den. Perfa! Mycket av dessa överlevde inte flytten, men nu äntligen har ett par kvistar äntligen rotat sig och ser gröna och fina ut. Lagom till nästa vinter haha.. Men jag har bäddat in dem i lite jutepåsar.

bambu
Bambu

Groddar och groddodling

Jag har länge funderat på att odla groddar av olika slag, vattenkrasse och en massa annat nyttigt. Det ska nämligen vara bra och antiinflammatoriskt vilket jag tycker är viktigt. Linser och frön är hälsosamt, men de blir ännu nyttigare om de groddas! De förvandlas till riktiga superfoods! Just vattenkrasse ska vara nyttigare än broccoli, vilket passar mig riktigt bra då magen inte är vän med broccoli.

Det behövs ju ingen jord för att gro groddar och jag hittade en söt glasburk perfekt för detta ändamål. En GEO-glasburk från Sproutly. Där hittar du också

groddar
Sproutly Jar