Trädtoppspromenad i Tyskland

Trädtoppspromenad blev det sista vi gjorde innan vi lämnade ön Rügen. Tänk er ett torn hela 82 meter högt i form av en promenadslinga av trädäck hela vägen upp runt en bok. Det ville vi verkligen prova och så gjorde vi. Först går man igenom den vackra bokskogen på en gångväg 1250 meter lång, och möts av olika aktivitetsstationer och informationsplatser. Självaste trädtoppspromenaden lutar endast 6% så det är både barnvänligt och handikappsvänligt.

I början såg ju den magnifika boken väldigt stor ut. Den är hela 70 år gammal, och bladen rasslade i vinden på väg upp. Det var väldigt mysigt att gå runt där. Uppe på toppen såg trädet väldigt fjuttig ut istället. Utsikten var fantastisk och du kunde se ända bort till Stralsund. Har man tur kan man få se en havsörn segla förbi, men sån tur hade vi inte.

Det finns väldigt många olika platser med promenadslingor i Tyskland att utforska, och den här platsen Baumwipfelpfad Naturerbezentrum Rügen, var bara en av dem.

Här slutar inte vår genomresa i Tyskland riktigt än, men det är dags att lämna Rügen. Men vi åker gärna tillbaka. Nu styr vi vår campingbil mycket längre ner mot södra Tyskland.

trädtoppspromenad
Trädtoppspromenad på 82 meter
tree top walk
På väg upp
tree top walk
Jomen, det är en bit kvar då
utsikt rügen
Baumwipfelpfad Naturerbezentrum Rügen