Smultronställen

Smultronställen, med buss eller med tåg! Åh, vad jag gillar det alltså. Att åka iväg i vår alldeles egna lilla ”buss” till både förutbestämda resmål, och andra helt random platser att upptäcka.

Om ni hängt med under vår resa till Tyskland så förstår ni ju att vi har rest ganska långt i vår campingbil/campingbuss, en Opel Vivaro. Det är ju inte som att ta en vanlig bussresa, men tänk ändå de landskap du får uppleva.

Smultronställen du inte visste fanns

När vi bilade runt och campade så fick vi verkligen uppleva spännande landskap att utforska. Vi hittar också små smultronställen som vi annars inte skulle ha hittat om vi rest med charter. Eller ens tänkt tanken att åka till. Det blir en annan frihet och din resa behöver inte vara helt utstakad om du inte vill. Ett tips jag hört om är att googla på badplatser, om man nu är ute efter det. Men har du tur så kan du hitta ett smultronställe alldeles för dig själv och stanna över natten.

Tåg är också ett sätt att uppleva våra landskap på, dessutom är det väldigt avslappnat då du inte behöver köra själv. I mitt senaste inlägg åkte vi faktiskt lite tåg genom Rügen. På så vis kunde vi lämna vår campingbuss på vår ställplats, åka till en närliggande ort med tåg och sedan strosa runt, innan vi sedan tog tåget tillbaka och övernattade i vår buss. Hur smidigt som helst. Men någon gång skulle jag vilja åka tåg långt på riktigt. Ja, tågluffa helt enkelt.

Om man nu inte har en egen buss, och är ett helt gäng som vill åka, så kan man faktiskt hyra en buss. Det är ju perfekt egentligen om man älskar äventyr men inte har möjlighet att äga en egen buss. Tänk att åka till exempel två familjer i en sprinter till fjällen, vilket äventyr!

Har du några reseidéer och äventyr med buss eller tåg på gång? Eller har du en campingbil som vi, eller till och med tågluffat? Berätta gärna!

smultronställen
Vår buss på en fin väg genom mysig skog i Tyskland
Det kommer mer om vår Tysklands-resa framöver, häng med!

One thought on “Smultronställen

Comments are closed.