Áhkká Outdoor

Àhkká, namnet på min nya vinterjacka!

Alltså det tog sin lilla tid för mig, som vanligt, att hitta en ny jacka inför höst/vinter. Jag har i och för sig bara letat på nätet och har inte varit ut i butik för att prova ens. Men nu tror jag och hoppas att jag hittat den perfekta jackan för mig.

Àhkká dunparkas

Àhkka´s dunparkas ska vara lätt och smidig quiltad parkas med feminina skärningar, och 100% återvunnen polyester. Fyllningen är 60% dun/fjäder och 40% syntet. Áhkká använder inte dun som handplockats från levande fåglar. Plus att den har en vattenavvisande behandling som är vänligare mot miljön och fri från tillsatta perfluorerade ämnen (PFC).

Det är nice med en lång modell så man kan värma baken lite, den har även innerficka med dragkedja och mediauttag. Dessvärre var min storlek slut och det fanns endast en kvar i stl 36. Så jag chansar hej vilt här nu. Betyget är bra, men vissa har tagit en storlek större än vad de brukar ha. Så jag är lite orolig. Men det är verkligen dags att byta vinterjacka, tror jag köpte min nuvarande 2015 så den har hängt med i ur och skur sedan dess.

Áhkká
Jag hittade min hos Ellos