Solcellsfläkt – bygga campingbil del 3

Solcellsfläkt, perfekt för vår campingbil! Två veckor har gått av semestern. Två veckor kvar. Vi har redan hunnit med massor, både hemmavid och utflykter. Vi har även jobbat mycket med vår campingbil. Det behövdes nämligen mer ventilation.

Solcellsfläkt och solpanel – hur smart?

Kan säga att Biltema och Kjell & Co levererar bra grejer. Den lilla bordsfläkten (Kjell & Co) som drivs med USB är det drag i vill jag lova. Nu inkopplad och klar i campingbilen. Solcellsfläkten (Biltema) är nu också installerad och klar på biltaket. Fungerar finfint och levererar gratisström så vi till exempel kan driva bordsfläkten, ladda mobiler etcetera. På biltaket har vi även solpanel. Jag lovar att vår bil är utrustad upp till tak ordagrant.

Vi får ju förhoppningsvis bättre ventilation med dessa. Luftgallret fungerar som inluft, och solcellsfläkten som utluft.

Ute på vägarna behöver vi även äta och sova. För det första så har vi en gasolkyl, cigarettingång eller el om man så vill. Matlagningen sker på gasolplatta, stormkök eller grill med kol. Kaffet rinner ner från tratt/filter rakt ner i termos.

Vi har en egensnickrad utdragbar säng (1.20 cm), och fungerar som soffa annars. Mitt emot är ”köksdelen” där gasolplattan står, ett skåp med lucka som innehåller allt bös med kaffetillverkning, kökshandduk, koppar etcetera. Älskar det skåpet, kika här ”bygga campingbil del 2”! Dock inte helt intrett och klart där.

Dusch och toalett har vi dock inte, finns inte den platsen. Vår Opel Vivaro har för det första inte ståhöjd så dusch är uteslutet. Däremot har jag köpt en 20 L påse som vi tänkte prova om man behöver tvätta sig och ingen camping är i närheten. Samma med toalett. Finns ju sån där portabel toalett (porta potti), men näääe ingen plats för det inte. Det får bli utedass/skogen efter bilvägen, eller camping/ställplats.

Jag är väldigt exalterad för det börjar närma sig långresa med campingbilen! Mer info och bilder kommer vill jag lova. Hoppas ni alla ha en fin sommar, det är ju toppenväder och vi hoppas det håller i sig när vi ska ut på vägarna.

solcellsfläkt
Solcellsfläkt och USB-driven bordsfläkt samt luftgaller