Förebyggande livsstil

Förebyggande livsstil, vad är hälsa, och ohälsa? Vad tänker du när jag skriver förebyggande hälsa? Är detta något du tänker på och tycker är viktigt? Kan vi förebygga och investera i vår hälsa, för att sedan slippa ohälsa. Självklart kan vi det! Plus att vi gör alla våra egna val hur vi vill leva. För en del är det viktigt, andra inte, och vi ska respektera varandras beslut, för vi är alla olika och unika.

Det finns ju både fysisk och psykisk ohälsa och vi kan såklart inte skydda oss mot allt till 100%. Det finns så mycket som spelar in och vi kan bara göra vårt eget bästa. Så länge vi själva mår bra av våra val. Självfallet kan psykisk ohälsa bero på yttre faktorer, känslomässiga, ekonomiska ja listan kan göras lång. Men jag tror absolut att goda vanor kan påverka det mentala positivt, och en hälsosam livsstil med läkande bra mat.

Förebyggande livsstil

Vi vill ju såklart må bra! Om jag går till mig själv så vill jag må så bra jag bara kan, samt hålla mig frisk så länge som möjligt. Åldras pigg och frisk, förebygga sjukdomar helt enkelt. Jag ser det så här. Vi borstar tänderna för att förebygga hål, vi får gå på mammografi, och ta cellprov och det är ju fantastiskt bra! Så varför inte förebygga andra livsstilssjukdomar, som förr kallades ålderssjukdomar.

Kan jag exempelvis med dessa fem supergrönsaker inte bara må bättre just nu, utan även långsiktigt så är ju det toppen. Kan mina val göra positiv skillnad i det långa loppet så vill jag göra vad jag kan. Jag vet ju inte vart jag är i livet eller hur jag mår när jag närmar mig pensionsåldern. Men vet jag att jag levt och gjort vad jag kan så finner jag ro i det.

Boken Food Pharmacy är jag nyfiken på. Det vi stoppar i oss ska ju igenom våra kroppar, och vad händer på vägen liksom? Jag vill bland annat sträva efter en god tarmhälsa med ”Den läkande maten”, eller ”Charmen med tarmen”. Men även att få balans på fettsyrorna. Många kanske inte vet att en obalans i fettsyror under för lång tid vänder upp och ner på hälsan. En balans ger många hälsofördelar. Det finns inget antingen eller här som ni märker. Vi kan inte bara gå all in på det ena, och glömma bort det andra. Dock så kan det ena gynna det andra, men själv försöker jag ha en helhetssyn. Jag vill också ha mer muskler så jag kan hålla min kropp stark även på äldre dar.

Nu är jag i 40-årsåldern, och jag kan säga att jag kom igång sent med att tänka på min egen hälsa. För ett par år sedan gick jag in i väggen, och det är ju synd att det ska behöva gå så långt innan man tänker efter, före. När jag tänker på tiden för pension så ska jag gå in i den stark och se det som en ny spännande livsgnista! Resa och uppleva, må bra, umgås med barnbarn förhoppningsvis, familj och vänner, dela glädje med andra, vara frisk och glad, leva. LEVA!

förebyggande livsstil

Balans | Förebyggande livsstil

Ta hand om er!