Gymnasieprogram – inte alltid ett lätt val

Tänk vad fort den här sommaren har gått. Jag förstår ingenting, vad händer liksom. Ute blåser höstvindar men tack och lov har vi fått tillbaka lite av sommarvärmen. Den lilla vi nu fick. På jobbet kan vi sitta ute på altan och fånga lite sol, så otroligt skönt i solen när det fläktar skönt. Men idag jobbade jag hemifrån och då slinker jag gärna ut på fikarasten och fångar lite sol i trädgården.

Skolorna är igång, jobb och rutiner. Sonen valde ju efter mycket om och men att gå gymnasieprogram Bygg och anläggning och har för året i 2:a ring (säger man så idag?) valt inriktning snickeri. Superbra tycker jag då som kanske kan få lite proffshjälp här hemma i vårt hus en vacker dag. Eller så är han upptagen med att bygga sitt eget hus i framtiden.

 

gymnasieprogram

Gymnasieprogram – inte alltid ett lätt val

Han var inne på att välja ett yrke inom VVS, men det fanns inte VVS där vi bor förra året. Nu tror jag faktiskt att det kommit hit så det går att välja, men han verkar trivas bra med byggprogrammet nu ändå.

Dottern som går i 8:an nu har länge varit säker på sin sak. Hon ska välja restaurang och bli något inom det, kock eller konditor. Där är hon inte lika säker. Hon lagar gärna mat hemma, bakar och fixar och lägger upp snyggt. Jag frågade henne vilken inriktning hon tror att hon kommer ta. Svaret var typ -va vadå,.jag vill göra allt såklart. Så hon ska öppna ett eget ställe där hon både bakar och lagar mat och serverar tydligen.

gymnasieprogram

 

Men vem vet hur framtiden ser ut. Kanske de startar eget en dag. Jag vet ju själv att jag inte blev svetsare till exempel. Men en 3-årig industriell teknisk linje gick jag minsann. Idag är jag medicinsk vårdadministratör, så långt ifrån svetsare man kan komma. Jag kanske ska köpa mig en svets och börja designa lite konst eller något. Men jag undrar hur mycket kunskap jag besitter nu så här ett tjugotal år efter studenten. Kanske skulle ha valt målarlinjen istället. Eller VVS och blivit rörmokare och jobbat på rörassistansen som rörjour, som håller till lite varstans i Sverige. Det hade jag ju haft nytta av idag med tanke på diverse renoveringar i vårt hus.

 

 

One thought on “Gymnasieprogram – inte alltid ett lätt val

Comments are closed.