Bipollen nyttigt och skogens guld

Bipollen nyttigt och skogens guld vill jag tipsa om ikväll. Mest om binas gottigheter för skogens guld har ni alla säkert koll på. När jag hittar gula kantareller får det i alla fall mig att göra ett litet glädjetjut i skogen. Perfekt att frysa in, eller som här göra en kantarellsmörgås direkt när man kommit hem efter skogspromenaden.

Bipollen är ett av naturens mest kompletta näringsämnen och går inte att göra kemiskt. Flitiga bin samlar in pollen från vilda blommor, och pollen är det mjöliga i pistillen som växten använder vid fortplantningen. Utan pollen skulle inga växter existera. Pollen är en viktig del för binas föda tillsammans med honung och nektar och. Människor har använt det i tusentals år och är ett riktigt superlivsmedel och väldigt hälsofrämjande.

pistill

Pistill

Så vad gör bipollen nyttigt

 

Bipollen, naturens antibiotika, är helt enkelt bra för allmänhälsan då den innehåller massor med vitaminer, mineraler, antioxidanter, samt alla nödvändiga aminosyror och är en riktigt bra proteinkälla. Jag väljer bipollen för att få mer energi och styrka, öka min muskeltillväxt som jag kämpar med. Men även stärka mitt immunförsvar och få bonuseffekter på huden.

Det jag också lärt mig är att man ska börja ta det med försiktighet. Särskilt om du är allergisk mot bipollen eller andra biprodukter och bistick.

Själv har jag idag börjat med 1 tablett (av max 3 per dag), och blev tipsad om att inte ta dessa för sent på dagen då man får sådan energi och kan ha problem med att somna sedan.

bipollen nyttigt

Bee Pollen

gula kantareller

Gula kantareller

kantarellsmörgås

Kantarellsmörgås – mums!

One thought on “Bipollen nyttigt och skogens guld

Comments are closed.