Bergbambu och sega växter

Bergbambu växer på bredden i zinkkrukan, och dalian blommar snart. Som jag väntat på denna fantastiska blomma. Förstår ingenting. Jag har haft sån otur med både blommor och odling denna sommar. Eller så kanske det är en sen sort den här dalian. Dessutom har jag en stackars Mårbackapelargon kvar som har tagit evigheter på sig att komma igång, och nu,..nu vågar jag låta den blomma. Men när slår den ut!! Blir tokig, kollar den varje dag och petar på den, tar bort lilla minsta gula blad och duttar.

Och mina odlingar, jösses. En stackars zucchini-planta har jag som tyvärr mannen råkade sätta sig på när han ramlade bakåt vid fix i trädgården. Den har överlevt, men den blommar ju aldrig. Och så har jag enbart sojabönor som jag väntar på, växer otrooooligt långsamt. Kommer nog aldrig bli några sojabönor där inte. Ej heller några björnbär i år då den istället verkar ha satsat på att SPRIDA sig över halva gräsmattan. Visste inte att björnbärsbuskar gjorde så. Ja ni ser, vad rutinerad jag är. J-vla månskensbonde,..oups, svor lite där.

Men, jag tokgillar verkligen vår bergbambu. Ser ni att den växer på bredden? Två stycken spröt närmast kanten på zinkkrukan. Den kan ju nämligen bli 1 – 1,5 m bred och 2 – 2,5 m hög. Så jag antar att krukan kommer stoppa den lite. Är rädd att jag ska ta dö på den. Måste läsa på innan frosten kommer. Men jag vet ju att den är vintergrön och tål typ -15 i alla fall. Kanske får köpa någon form av jutesäck att täcka den med eller nåt och så får den stå på vår inglasade altan.

Har ni bergbambu, har ni några tips till en med väldigt ljus-ljusgröna fingrar. Eller andra tips på växter i allmänhet.


bergbambu

Bergbambu Rufa

dalia

Dahlia i full blom….snart

One thought on “Bergbambu och sega växter

Comments are closed.