Oförutsedda händelser när du minst anar det

Oförutsedda händelser, och utgifter som man inte kan vänta med kan dyka upp när som helst. Glasögon går sönder. Barnets vinterjacka blir stulen från väntrummet, eller att matpengarna har tagit slut. Dessa saker kan inte vänta utan måste snabbt ersättas. Och har man en väldigt knaper budget så kanske det inte finns några extra pengar att ta av den månaden.

När du minst anar det så händer det

Till exempel förra helgen skulle jag egentligen ha varit på ett event i Stockholm, för att träffa många vänner och bekanta och fyllas med inspiration och pepp. Jag kände att jag verkligen behövde detta nu och såg fram emot det jättemycket. Men klantigt nog så glömde jag mitt VISA-kort i en parkeringsautomat dagen innan jag skulle åka. Detta gjorde mig väldigt trött, trött på mig själv. Tur i oturen när jag väl kom på att kortet var borta hann jag föra över pengarna till min mans kort. Allt väl, trodde jag.

Senare visade det sig att pengar som borde ha dragits för flera dagar sedan inte hade dragits, så när jag förde över mitt till mannens kort så försvann det med en gång. Inte vad jag hade räknat med precis. Har fler varit med om detta, eller är det bara vi? Ni vet, när det står reserverat köp och man undrar om summan som står är den som är efter köpet eller innan?

Just då, bestämde jag mig för att inte åka. Det gick ju helt enkelt inte, och inte ville jag låna av någon heller.

Så här i efterhand så känner jag lite ånger att jag inte kunde lösa det. Men det tog emot att be om ett litet lån av någon vän. Istället kanske detta hade varit något, låna en mindre summa kostnadsfritt tills lönen hinner komma. Eller så får man helt enkelt försöka få till en buffert i madrassen/kakburken hemmavid, med risk för att glömma bort vart man lagt det. För det hade inte behövts så mycket för att kunna genomföra resan och gå på evenemanget som jag bokat långt i förväg.

Så oförutsedda händelser sker, när du minst anar det.

 

oförutsedda händelser

Skämsmössa på

2 thoughts on “Oförutsedda händelser när du minst anar det

  1. Trist ….
    Min bank har dragit den reserverade summan & om jag för över till min älskling så dras det & kommer in till honom direkt för vi använder samma bank :)
    Vissa banker har även före kl 12.00 (tror jag det är ) så kommer summan in samma dag även vid olika banker!

    En buffert är viktigt att ha!
    /Soliga Kramar & lite Jamar ♥ …

Comments are closed.