Packa för alla tillfällen med en campervan

Att ha en campervan är något som innebär en väldigt stor frihet. Eftersom den går att köra vart man vill, när man vill, är den lite som ett fritidshus på hjul kan man säga. Skillnaden mot ett fast fritidshus är dock att utrymmet för packning är avsevärt mindre i en campervan. Dessutom får den ju faktiskt inte väga för mycket heller när man kör den på vägen. Det gäller då att packa smart om man vill vara förberedd på det mesta.

packa i campervan
Nipfjället Idre – Vår första campervan – Opel Vivaro med begränsat utrymme

Vilka upplevelser har du tänkt ta del av?

Bara fantasin sätter gränser för vart du vill resa med din campervan och vad du vill uppleva under din resa. Även om många kanske associerar den främst med natursköna upplevelser, kan det lika gärna vara så att du har helt andra mål med resan. Kanske vill du besöka någon fin restaurang eller gå på ett disco. Då vill man ju gärna vara lite finare klädd. Ett tips är att satsa på fina accessoarer istället för en omfattande outfit. Sådant tar väldigt liten plats i packningen, men gör ändå stor skillnad för helhetsbilden och hur uppklädd du känner dig.

Satsa på kläder i mörkare färger, eftersom ljusa kläder fort ser mycket smutsigare ut. Det vet man ju själv att minsta lilla fläck syns direkt på till exempel vita skjortan eller finklänningen, medan samma fläck inte syns alls om du har ett svart eller mörkt plagg. Några platta galgar från exempelvis IKEA är också en bra idé att ta med. Då kan du hänga ut kläderna på vädring efter att du använt dem, för att de ska kännas fräscha igen. Ofta tvättar vi kläderna alldeles för ofta, så det där med att vädra dem istället för att tvätta kan med fördel appliceras även på den “vanliga” vardagen.

Tänk praktiskt

Det är som sagt begränsat med utrymme i en campervan. Även om det skiftar en del utifrån hur just din van är byggd. Något som är väldigt underskattat är isolerande matlådor och vattenflaskor. Med dessa håller sig både mat och dryck varmt eller kallt länge. Och du har inte samma behov av att ha till exempel micro eller kylskåp. (givetvis varierar detta beroende på vad du har för personliga behov). Om du till exempel köper en liter mjölk på mataffären, så är den väldigt opraktisk att förvara kallt om du valt ett minikylskåp i din campervan. Slå över mjölken direkt i en isolerad drickflaska, då håller den sig kall i många timmar utan kylskåp. Perfekt!

Packa – glöm inte laddare

Laddare till mobiler och surfplattor är A och O att ha med sig i packningen. Här kan du med fördel packa ned någon extra för säkerhets skull. Det är nämligen inte alls roligt att stå helt utan laddare om du bara haft med dig en enda. Den kan ju av någon anledning paja. Att säkra sin tillgång till batteri i mobilen är inte bara en lyx för att du ska kunna använda den till att surfa eller spela. Det är också en säkerhetsaspekt. Om någonting händer vill du kunna ringa ut snabbt. Du kan också använda mobilen som GPS om du kört vilse. Däremot väljer du själv om du vill ha den avstängd under resan i övrigt. Men se till att du alltid kan använda den om du behöver.