Vanbygge

Det ekade i uppförsbacken när vi snickrade med vår campervan under början av året. Det känns så länge sen. Som vi slet med denna van! Nu är vi inne i oktober och jag har nog inte berättat för er än hur allt slutade. Men det får bli ett eget inlägg. I det här inlägget får ni se massvis med vanbygge. Jag börjar direkt.

Väggar och färg

Innerväggarna som skulle bli del av ”toautrymmet” och sängram målade jag först i vad jag trodde var en lätt ljusbeige färg. Men så fel det blev! Den blev rosa! Länge och väl gick jag och velade och letade efter en ny färg. Jag var även inne på att ta dekorplast.

Till slut hittade jag en färg från COL.R PRFCT WALL i nyansen Dune Beige. Tog hem en provburk och köpte även glittret som också fanns med i serien. Glittret gillades inte av maken, och det blev nog lite to much. Men färgen! Väldigt fin och harmonisk. Skönt att bli av med den grisrosa, så kallad beige, som jag valde först. Ni ser den längre ner där jag målat över halva väggen. Till att börja med hade väggen egensnickrade hyllor, men jag blev inte nöjd så jag skruvade bort dessa. Tanken är att hänga dit något annat. Väggfärgen matchar nu även juteväven jag limmade på i förvaringsutrymmet ovanför förarhytten.

Dune Beige – PRFCT WALL – matchar mitt linne!
Målad vägg – Juteväv i förvaringsutrymme

Mer bänkskivor och en kökskran

Det blev ännu mer hemmagjord bets eftersom jag ville ha samma nyans på bänkskivorna som bordet och den vikbara ”förlängnings”-bänkskivan. Den vikbara bänkskivan förlänger bänkytan vid ingången där vi kan laga vår mat.

En kökskran i svart och guld från Amazon fick det bli för att förgylla lite. Perfekt att man kan knäppa loss den och vaska runt i diskhon. Ville dock ha en större diskho egentligen, men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Hemmagjord bets på bordskiva och vikbar bänk
Ni skymtar ”förlängnings”-bänkskivan” till vänster som viks upp vid ingången

Kapar plåten för ett fönster

Vi köpte en van utan fönster, och fönster vill man ju ha. Både för ljusinsläpp och för mer cirkulation på luften. Det räcker inte bara med en takfläkt. Så vi köpte ett litet fönster från Amazon som fungerar bra och ger bra cirkulation när fläkten är öppen. I framtiden vill jag ha även ha ett stort fönster för mer ljusinsläpp. Kanske på sidodörren.

Vi kapade hål i plåten på ena bakdörren, eller maken gjorde det och jag höll i dörren typ. Fönstret är nog egentligen till för båtar, och maken fick snickra en tjock träram så skruvarna hade något att fästa i. Jag behandlade de kapade kanterna i dörren med rostskydd, innan vi satte dit fönstret med Sikaflex.

Ett litet vädringsfönster

Garage, vattenpump m.m

Kökskranen är från Amazon till ett bra pris, men man får ju vad man betalar för. Packningar och allt sånt tillbehör visade sig inte vara av bästa kvalitet. Som tur var testade vi att sätta på vattnet innan vi klickade dit golvet. Det läckte nämligen på flertalet ställen! Så vi fick köpa bättre doningar, men det var ett väldans slit. Det krävdes även lite lintråd för att få stopp på läckan. Till vattnet använde vi en slang av märket Gardena Highflex, som ska vara väldigt tålig. Pumpen är en Seaflo Pressure Pump. Och det är bra drag i vattnet måste jag säga.

Garagedelen, det är katt-a-strof. Vill knappt visa så jag gör den bilden svartvit. Får spunk när det är så där rörigt med slangar, kablar och annat bös överallt! Nä, det får bli lite fix med det där utrymmet när vi väl får hem vår van till Sverige igen,…ja, ni har ju inte fått höra det. Den är ju kvar i Italien.

Men mer om det senare, ciao!

vanbygge
Rörigt i garagedelen