Vanbygge – skåpsluckor

Jag hade en tydlig bild av hur våra skåpsluckor i vår campervan skulle se ut. Det blir ju mycket hemmafix när man bygger en van. En stor anledning till det är ju att vinna vikt, så bygget inte blir för tungt. Så våra skåpsluckor består av tunna plywoodskivor.

skåpsluckor
Hemmafix för att vinna vikt

Skåpsluckor av plywood

Risken med tunn plywood är ju att det spricker lätt. Vi är inga snickare i grunden så det finns säkert något knep så man slipper det när man sågar. Eller så kanske vi använde fel verktyg. Men det blir ju lite småskavanker här och var, och det gör inte så jättemycket. För att få loss än mer vikt så har luckan i mitten fått en perforerad sträckmetall i guldnyans istället. Snyggt blev det också tycker jag. En cool detalj. Jag målade luckorna i vitt, och det blev en fin brytning med det gråa taket.

På grund av tidsbrist hann vi inte få dit gasfjädrar på luckorna. Men det måste vi verkligen sätta dit sen så man slipper använda ena armen för att hålla upp luckan. Små enkla saker som kan göra stor skillnad till vardags. Och självklart ska det till lister och annat med, för nu ser man ju alla skarvar och annat som inte är så fint kanske. En träram runt nischen ovanför sängen, och så tänkte jag använda ett tjock juterep på vissa ställen som taklist. Till våren när värmen kommer får vi ta ett ryck och fixa sådant som vi inte hann med i år. Även göra lite förbättringar som vi upptäckt under vår semesterresa i Europa.

skåpsluckor
Tunna lätta skåpsluckor av plywood, och en perforerad sträckmetall i guldnyans i mitten
vanbygge, hemmafix, skåpsluckor