Jul bakom husknuten

Jul, igen! Vad hände, hur kunde det bli juletid igen så snabbt? Förstår inte riktigt vart hösten tog vägen måste jag säga. Det har varit snötäckt utomhus en tid, men idag blev det plusgrader och snön töar nu bort. Ska det bli en grön jul igen? Förra julen kom det faktiskt lite snö natten innan jul som tur var. För visst är det väl lite mysigare med snö kring jul trots allt.

På julafton kommer barna över och firar, redan dagen innan på uppesittarkvällen. Det blir mysigt. Nästan alla julklappar är inslagna till var och en, men även till julklappsspelet. Brukar ni spela det? Det är lite kul faktiskt och det finns säkert många olika regler. Vi firar vår jul på förmiddagen hemma hos oss och efter det åker barna vidare och firar på eget håll. Så jag funderar lite på vad den perfekta julmåltiden för vår del kan bestå av. Hos ReviewsBird hittade jag mängder med tips och recensioner. Inte bara på mat utan även julklappstips. Det går även att läsa om jultradition i Sverige och andra delar av världen.

Julmat kommer det ju såklart att bjudas på hemma hos oss. Det är också alltid kul att prova något nytt recept tycker jag. När jag åt julbord med jobbet för någon vecka sedan fastnade jag för friterad brysselkål. Alltså, det var så gott! Tror den var friterad två gånger till och med. Det är ett hett tips av mig till er att prova.

Hur firar ni jul i år? Blir det traditionsenligt, eller blir det kanske något helt annat än vad ni brukar ha? Ofta brukar jag tänka att det vore kul att resa bort över jul någonstans, antingen i Sverige eller utomlands.

Så här firade vi julen 2021.

julklappar
Julklappar – gissa till vem
Jul
Orkidè eftersom min amaryllis inte vuxit upp än