God fortsättning på 2023

Idag är det trettondagen och nu ska julgranen ut, i alla fall hos oss. Kanske inte just idag, men under helgen i alla fall. Har ni tagit undan julgranen och julpynt? Lite julslingor får vara kvar utomhus, de få vi har. I år glömde vi faktiskt ställa ut julrenen. Så dumt, den är ju jättefin.

I år firade vi en mysig julafton ihop med våra stora kids här hemma. De kom redan på uppesittarkvällen, men ingen vinst på bingo för vår del. Eller jo, jag vann en ny bingolott men tyvärr hade maken råkat skrapa kontrollrutan. Vi spelade julklappsspelet på julafton och åt julmat innan dem drog vidare och fortsatte fira jul på annat håll.

Nyårsafton blev också trevlig. Syrran med familj kom över och vi åt så mycket god mat, trerätters hade vi ordnat, så jag höll på att spricka. Superkul att få träffas igen, det var länge sedan. Vid tolvslaget blev det fyrverkerier, och Tusse höll sig borta. Julen blev grön i år med lite krispigt tunt täcke på marken. Men nu har snön fallit igen och ganska så mycket också. Snart blir det plusgrader tydligen, vädret är helt upp och ner. Världen är helt upp och ner också. Tänker på Ukraina. På alla skjutningar som sker i vårt egna avlånga land. Kan det inte få bli ett slut på det här omänskliga som bara förstör. Vad är det som är viktigt här i livet, girighet, pengar? Knark? Krig och död? Människan är så jävla dum alltså.

Nu blev det lite tråkigt inlägg här kanske, men verkligheten kommer ikapp ibland. Sotis for till katthimlen förra året i januari, det var otroligt tufft att säga hejdå till gammelgubben.

Jag hoppas verkligen att det här året ger världen fred! Jag hoppas också att vi får bättre tur i vardagen som inbringat oss en del otur genom 2022, inte minst med vår campervan. Vi får hoppas att det vänder! Vi var i Kap Verde på semester i våras, ett skönt stopp i vardagen och i vårt vanbygge. I övrigt känner jag mig snuvad på semestern eftersom det blev så tokigt med att vår van gick sönder i Italien. Men nu är den hemma på svensk mark och startar faktiskt! Vi får se hur detta slutar under året och om det blir något mer vanlife.

Ta hand om er där ute! Peace, love and understanding. God fortsättning på 2023!