Bittergurka vissnade

Jo, vi kan ju ta och prata om vad som hände med min gurkplanta. Jag odlade ju bittergurka och har varit väldigt nyfiken på hur stora dem ska bli. Hur dem smakar och ser ut. Ville ju även torka och göra egna luffakuddar. Ni vet såna där svampliknande grejer som hårdtvålar kan ligga och torka på.

Den hann växa så långt som ni ser på bild kan man säga. Den blommade och man kunde se en yttepytteliten bittergurka forma sig med sitt taggiga skal. Jag blev överlycklig! Men vad hände sen då? Jo, det hände först ingenting, den blommade ut som den ska. Men sen växte aldrig gurkorna på sig något mer. De förblev så där små, cirka 2 cm långa kanske. Efter ytterligare ett par veckor, och ett försök med näring så gulnade gurkorna. Hur tråkigt!?

Väldigt tråkigt faktiskt. Jag hade ett litet hopp att den skulle ta sig när det inte var lika varmt ute längre. Den har ju stått inne på vår inglasade altan, och där kan det bli väldigt varmt och behöver vatten ofta. Men när vi kom hem från semestern i Italien såg den lika tråkig ut och det har inte hänt någonting alls.

Så det blev en flopp! Men jag ska prova nästa år igen. Då provar jag nog också en större kruka, även fast jag tycker denna var rätt så stor, men inte djup dock. Men jag vet inte va det berodde på egentligen.

Har ni lyckats odla bittergurka?

bittergurka
Bittergurka i blom