Fixa ny frisyr med hjälp av löshår

Byte av frisyr kan göra stora förändringar. Även mindre justeringar som nyansering av sin hårfärg, diskreta slingor, hårförlängning eller tjockare hår med hjälp av löshår. På internet kan man finna mycket inspiration till hur man gör med löshår och var man kan beställa hem olika typer av löshår.

Välj löshår efter behov

Innan man bestämmer vilken typ av löshår man önskar bör man tänka på hårets kvalité och vilken funktion man vill att löshåret ska fylla. Det kan ju handla om att endast fylla ut till tjockare hår, sätta i för tillfälliga frisyrer eller att få längre hår en längre period. 

Clip-on är hår som har sytts fast i en klämma. Denna typ kommer i ett set med olika bredd. De bredaste delarna har fler klämmor och fästs på bakhuvudet. De mindre är menade för sidan av håret. Fördelen med dessa är att de är smidigare att arbeta med ensam och man kan förändra sin frisyr genom att flytta på hårklämmorna. Till exempel om man vill variera med utsläppt eller en särskild uppsättning av håret.

Löshår för längre period

De som önskar förändra sin frisyr med mer permanenta lösningar har lite mer förarbete att tänka på och det är en klar fördel om man får hjälp av någon annan. Det lär bli ett jämnare resultat och krävas mindre tid för isättningen. Tape extensions är hårslingor som har fästen av en tunn tejpremsa. Det går relativt snabbt att sätta fast i sitt eget hår och när de har tagits ut kan man förnya slingorna med speciell tejp löshår. Det är en dubbelsidig tejp där den ena sidan ska fästas i löshåret och den andra i ens eget hår. 

En annan mer permanent lösning är hårslingor som sitter fast med vaxfästen. Värm upp dessa fästen med en speciell värmetång och sätt sedan fast i ditt egna hår nära hårbotten. Denna metod är mer komplicerad att utföra och bästa resultatet blir om man får hjälp av en kunnig person.

Många fler möjligheter

Att köra på en form av kombination kan också vara ett utmärkt alternativ. Om man till exempel främst vill ha en fylligare frisyr kan det fungera bra med en kombination av tape extensions och clip-ons. Båda dessa kan vara enkla att arbeta med själv. Och genom att lägga till clip-ons får man fler möjligheter med att variera sin frisyr. 

Ovan nämnda är de mest vanliga, men det finns flera andra alternativ. Titta på olika videos hur man kan använda de olika typerna av löshår. Då kommer du säkert snabbt fram till vilket som passar bäst för dig.