Säg det med blommor

Finns det något vackrare sätt än att säga det med blommor? Blommor kan få oss att le, gråta, minnas och hoppas. Ofta använder vi dem för att uttrycka våra känslor som vi annars inte skulle kunna verbalisera. Blommor har alltså en mycket stark betydelse i våra liv – både medvetet och omedvetet.

blomsterbud
Krispiga tulpaner

Men när man ska välja en bukett, hur vet man egentligen vilka blommor man ska välja? Det finns ju så många olika slags blommor att välja bland.

 Här kommer några tips på hur du kan göra ditt blomval:

– Se på tillfället. Är det ett glatt eller mer allvarsamt tillfälle?

– Känn efter vilken sorts känsla du vill förmedla. Medkänsla, sorg, tacksamhet, lycka, eller annat?

– Vem är mottagaren? Har denne person en favoritblomma eller favoritfärg?

– Vilket budskap vill du förmedla med blommorna? ”Jag älskar dig”, ”Jag saknar dig”, ”Grattis på födelsedagen” etc.

När du har tänkt igenom dessa frågor är det mycket enklare att göra ett val. Dessutom kan man aldrig göra fel med blommor. De kommer alltid att uppskattas, oavsett vad. Så nästa gång du vill säga något speciellt – säg det med blommor hos Euroflorist.se. Jag själv har använt dem många gånger då vi har släkt som bor många mil bort. Då är det verkligen trevligt för dem att få en bukett levererad hem, som visar att vi tänker på dem. Man kan även välja krukväxter, presenter, choklad m.m. Vilket är perfekt om det är någon som är allergisk mot dofter.

Blommor talar ett universellt språk som alla förstår

Oavsett färg, sort och antal blir de allra flesta väldigt glada när de överraskas med blommor. Om man ändå önskar vara helt säker på att budskapet inte kan misstolkas, är det här fyra klassiker att känna till:

En röd ros: Jag älskar dig.

En rosa blomma: Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet.

En bukett med röda, vita och blå blommor: Vill du gifta dig med mig?

Tre röda rosor: Jag vill träffa dig igen.

En blå blomma: Jag är din för alltid. 

Gula eller orangea blommor: Vänskap och trohet

Vita blommor: Renhet eller jungfruhet. En bukett vita liljor eller nejlikor är även vanligt att ta med till begravningar eller när du besöker en grav. 

Blommor sägs ha olika betydelse beroende på vilket antal och vilken sort man ger, dock varierar betydelserna inom olika kulturer. 

Skicka ett blomsterbud

Det underbara med att skicka blomsterbud är att du njuter själv minst lika mycket som den som får blommorna. Det är ett mycket populärt sätt att visa sin uppskattning. Många väljer att skicka blommor när de vill visa sin kärlek, men det kan också vara ett bra alternativ för andra tillfällen. När du vill överraska eller uppvakta någon kan det vara ett bra alternativ att skicka blommor. Det är något alldeles särskilt med att välja ut en bukett och sedan skicka den tillsammans med ett meddelande. Online är det hur enkelt som helst att göra denna fina gest och dessutom går det att skicka blommor billigt på nätet.

I samarbete med Euroflorist