Zipline Kap Verde

Zipline Kap Verde. En mäktig upplevelse som vi bokade via TUI redan innan vi landat på Kap Verde. Om än lite nervös eftersom jag aldrig åkt zipline förut. Men efter ett par dagar på playan var det dags att åka. Färden i jeeparna var ju häftig. Det hoppade en hel del av de grusade ökenvägarna, och dem ledde oss mot vulkanberget på 103 meter. Väl framme fick vi en grundlig genomgång hur allt skulle gå till, en del fick väga sig också så rätt doningar används. Efter det tog dem oss uppför berget, en liten bit i jeep. Resten fick vi gå.

zipline cabo verde
Photo cred: Eric Lindén – Go Pro 10 – Jag åker till vänster i bild, syrran till höger.

Alltså wow vilket utsikt när vi gick uppför det branta berget! Ön Sal är i övrigt ganska så platt till skillnad från övriga Kap Verde-öarna. Uppe på berget blev det gruppselfies och fotostund över de mäktiga vyerna. Det spelades musik och det bjöds på dryck, både med och utan alkohol. T.ex deras egna inhemska sprit om jag förstod det rätt. Men den smakade jag aldrig på. Det fick bli vatten efter den branta promenaden i värmen. Zipline-ledarna eller vad man nu kallar dem, var väldigt proffsiga, vänliga och roliga.

Zipline från karga vulkanberg

Tänk att vi gått uppför detta vulkanberg, för att sedan åka ner svajandes på en lina. Du når hastigheter på upp till 100 km i timmen när du susar nerför stållinorna, som sträcker sig cirka 1 km. Passa på att njuta för det är över på ett kick. Jag tog med mig min gopro-kamera och jag höll i mig med bara en hand. Men det var det värt för att fånga utsikten på film. På bilden ovan som Eric fick till från hans go pro-kamera är det alltså jag som åker till vänster, och syrran till höger. En del åker upp och ner, andra skriker, en del bara åker av ren vana. När jag kom ner från dessa kraterliknande berg, ville jag upp direkt och åka igen. Det var en riktigt kul upplevelse, som dock var över lite väl snabbt. Men perfekt för en nybörjare som jag.

zipline kap verde
Gruppselfie med mäktiga vulkanberg och Atlanten som utsikt
kap verde sal
Kargt men vackert landskap över Sal
Blåsigt värre på Kap Verde
Mot toppen för Zipline Kap Verde

One thought on “Zipline Kap Verde

  1. Vad modig du är som vågade åka. Kan bara tänka mig vilken fantastisk upplevelse det måste ha varit.

Comments are closed.