Inbindningsmaskiner

Skriver ditt företag mycket offerter eller presentationer? Kanske till och med både och, eller något annat liknande som kräver mycket papper.

Inbindningsmaskiner kan vara till stor hjälp för att hålla ordning på dokumenten, och ge dig en inblick inuti dina inbundna dokument utan att behöva ha dem utspridda över hela kontoret. När du har köpt inbindningsmaskiner för kontoren, glöm inte de nödvändiga inbindningstillbehören för att göra bindningsprocessen enklare och effektivare. Ett inbindningsomslag är ett måste för de dokument som du önskar binda ihop med inbindningsspiraler som håller ihop dina dokument. Alla inbindningstillbehör finns att hitta.

Vad ska du veta om inbindningsmaskiner?

Du behöver såklart innan du väljer inbindningsmaskiner analysera hur du planerar att använda dem. Fundera på vilken storlek på dokument du vanligtvis behöver binda och kontrollera sedan om din inbindningsmaskin kan hantera papper i A5, A4 eller till och med A3 format.

En annan sak som är bra att tänka på är hur ofta inbindningsmaskinerna kommer användas. Om du behöver binda dussintals dokument med ett stort antal sidor väljer du inbindningsmaskiner med den största stans förmågan – det sparar tid. Är det så att du behöver binda hundratals sidor åt gången så behöver du kontrollera hur många sidor en bindningsmaskin kan hantera – två, tre, till och med fyra hundra?

Behöver du inbindningstillbehör?

Bindning av dokument kommer aldrig att vara effektivt utan ett par inbindnings tillbehör. En presentation kommer att se snygg ut med ett inbindningsomslag kombinerat med en inbindningsspiral. Inbindningsomslaget ger bra skydd mot smuts och damm. Det rekommenderas särskilt för de ofta använda dokumenten.

De mest kraftfulla bindningstillbehören är inbindningsspiraler, tack vare sin förmåga att hålla ihop hundratals sidor tillsammans. Det är bäst att köpa en mängd olika inbindningsspiraler och alltid vara förberedd för de dokument du tänkt binda. Att välja olika färger på inbindningsspiralerna kan hjälpa dig att känna igen typen av dokument utan att behöva öppna det – använd dem för att skapa ett enkelt arkivsystem. Bra också om spiralerna kan återanvändas även om du vill ta bort eller lägga till en ny en sida kan du enkelt göra det utan att behöva göra om hela dokumentet.

Bindning av dokument kan göras enkelt med inbindningsmaskinerna och inbindningstillbehören. 

Spiral eller limbindning

Det finns maskiner för både spiralbindning och limbindning. Spiralbindning är perfekt för manualer och andra referensarbeten som används ofta. 

Med limbindning mals plattorna och limmas i ett lock som består av en plastfront och kartong på baksidan. Det här alternativet är bra och presentabelt och du kan välja och göra det smartare genom att använda en rolig titelsida, t.ex. i färger som kommer att synas genom plastfronten.

I samarbete med Lomax.