DIY sköljmedel

DIY sköljmedel och skrota vanliga sköljmedel från handeln. Jag har sedan länge använt ättika och några droppar eterisk olja/doftolja. Mycket bättre för miljön, dina kläder och din hud. Hos Livehome på nätet kan ni nu fynda 4 och betala för 3. Gäller hela deras utbud.

Jag passade såklart på att beställa hem 3 st doftolja ”No13 Clean Cotton” och 1 st eterisk olja ”Patchouli”. Patchouli är en växt med läkande egenskaper. Oljan går att använda för aromaterapi i Aroma Diffusers, vilket blir perfekt eftersom jag har en sån hemma. Patchouli är välgörande framförallt för ditt mentala tillstånd. Den har använts för deras avkopplande, stress- och ångestlindrande effekter.

Jag droppade i en droppe av Patchouli i Aroma Diffusern och Tusse började sniffa väldigt mycket och undrade vart det kom ifrån. Till slut letade han sig fram till diffusern och luktade länge. Jag hoppas inte jag drogar honom på något sätt nu, eller att det är farligt för han. Men jag har inte kunnat hitta något om det på nätet. Kanske blir han lite lugnare även han av dess egenskaper, vilket kan behövas eftersom han är lite stissig emellanåt.

diy sköljmedel
Eteriska oljor och linnevatten

Det finns ju massvis med recept där ute på eget DIY sköljmedel, och jag hittade denna:

Recept på sköljmedel

2 dl 24% ättika
5 dl vatten
5-7 droppar valfri eterisk olja