Inred kontoret eller ditt hem trivsamt

När man ska inreda ett kontor så är det bra att fundera ordentligt på vad som är viktigt för den som ska arbeta där. Det behöver både vara trivsamt, funktionellt och praktiskt. Det måste också se snyggt och ordentligt ut så att det även är en plats där man kan ta emot eventuella kunder och andra besökare. Det behöver även vara funktionellt i ditt hem, men samtidigt trivsamt. Vi har länge funderat på lamellgardiner till vår altan istället för vanliga gardiner som nu hänger där. Men nu läste jag att det finns något som heter plissegardin. Det kan ju faktiskt fungera i hemmet också och inte bara på kontoret.

plissegardin
Bildkälla: Pinterest

Inred kontoret både trivsamt och praktiskt

När man ska välja gardiner till kontoret så kan det vara bra att välja en gardin där man själv kan styra över ljusinsläppet. Det gör att kontoret eller den plats där gardinen finns kan fungera till olika användningsområden samt göra det behagligt för den som jobbar där. Det är också en fördel att ha möjlighet till en insynsskyddad miljö samtidigt som rummet är ljust och trivsamt. Med en plissegardin kan den som arbetar på kontoret själv bestämma hur mycket ljus de vill ha när de arbetar.

Vad är en plissegardin?

Den här gardinen är ett modernare alternativ till den klassiska persiennen. En plissegardin består av tyg som är veckat och färgat samt anpassat efter att ha olika egenskaper. Med den här gardinen kan man välja själv om man vill att den ska fungera som mörkläggande, transparent eller semi-transparent. 

De här gardinerna monteras på liknande sätt som persienner men regleras i de flesta fall både uppifrån och ner och nerifrån och upp. 

En plissegardin är stilren och ser snygg ut, vilket gör att den blir en del av inredningsdetaljerna för många. De används både på kontor och arbetsplatser men även i hemmet. 

Fördelar med en plissegardin

Förutom att den här typen av gardin är praktisk för den som önskar solskydd, avskildhet och design i ett så har plissegardiner också många andra fördelar.  

  • I tillägg till att det är en populär gardin till kontoret är den också idealisk hemma, bland annat i vardagsrummet och köket.
  • Den hjälper till att värma rummet på vintern och att kyla det på sommaren.
  • Den är både praktisk och snygg samt fungerar i alla typer av fönster.
  • En plissegardin fladdrar inte när man vill öppna dörrar och fönster.
  • De är snygga i både stängt och öppet läge.

Tygerna på en plissegardin går att tvätta vilket gör att du kan ha glädje av dem i många år. Eftersom de finns i många olika färger är det också lätt att inreda med dem och välja den färg som passar just i det rummet där gardinen ska hänga.