Haltar in i helgen

Haltar in i helgen, nyopererad som jag är. Eller ja sen i tisdags. Då åkte jag till sjukhuset för planerad operation av en knöl. Lipom/cellulit i ljumsken. Den har jag haft i många år och nu var det äntligen skönt att bli av med den. Tidigare har jag fått göra ultraljud och MR som inte visade något farligt i den. Dessa är oftast godartade och efter operation visade det sig också vara så. Enbart fett, och inget annat. Det konstiga är hur det kan bildas inuti kroppen, bara sådär från ingenstans liksom. Jag tittade på den nästan 8 cm stora klumpen som liknade lite utav en vindruvsklase med många olika fettknutor. Ingen trevlig syn enligt mig.

Efter lokalbedövning skar han upp ett skapligt snitt och fick försiktigt klippa bort fettknölen. I ljumsken finns ju närliggande blodkärl och nervstrukturer. Trots att lokalbedövningen nu har släppt så tycker jag nog att jag är lite domnad på ett ställe fortfarande. Det kanske rättar till sig med tiden. Nu har det gått ett par dagar och jag kan röra mig skapligt så jag åker in till jobbet imorgon. Kort dag vilket blir skönt.

skatbo i träd
Skatbon i körsbärsträd