Småfåglar

Småfåglar i plommonsträdet, som nu blivit ett buffébord. Jag har hängt dit både talgbollar, blandade skalade solrosfrön och jordnötskärnor. Jag köpte också en så kallad Fat Seed Bar med nöt/fröblandning och utan palmolja. Den tog nog slut på en dag. Men jag misstänker att skatorna hackat den i bitar, då plasten låg på marken. Jag har en till men ska hänga den i trädet när snön kommer. Men måste först komma på ett bra sätt så inte skatorna slukar allt.

Dessutom är den avlånga mataren i nät inte speciellt bra. Fröna rasar ut genom näthålen och då blir det lite väl mycket på marken som gnagare kan lockas till. Eller så blir fåglarna på marken ett lätt byte för katter.

Jag har fått se en ny fågel som jag inte sett förut. Den är röd i ansiktet och sedan vit kring huvudet med lite svart ovanpå. Den är väldigt fin och googlade fram att det är en steglits. Andra fåglar som svärmar kring buffén är talgoxe, blåmes, nötväcka, gråsparv och eventuellt en grönfink. Jättekul med så många olika fåglar. Jag läste också att äpplen gillas av trastar, rödhakar, svarthättor och sidensvansar. Det måste ju provas.

Fotona blir dock inte i så bra kvalitet eftersom jag fotat genom köksfönstret, så jag gjorde ett litet collage istället.

småfåglar
Småfåglar i plommonträdet
skata