Padel tillsammans

Padel, en sport jag var tveksam till. Vi får ofta höra att det är bra för hälsa att regelbundet ägna sig åt någon fysisk aktivitet och att vi ska försöka avverka minst 10000 steg om dagen, men det är inte alltid lätt att hitta roliga sätt för att ordna med detta. Visst har vi alla olika definitioner på vad som anses vara roligt och vi har alla olika förutsättningar för hur mycket tid vi kan avsätta för olika fysiska aktiviteter. Men idag finns det ett stort utbud på marknaden. En del kan man även utöva i hemmet eller ute i naturen, och vi bestämmer ju alla själv hur mycket tid vi ska avsätta för träning eller motion.

padel
Källa: Unsplash

Padel satte snabbt sitt avtryck på den svenska marknaden

Padel har lyckats få många att ändra mening gällande träning. Många nybörjare fastnade snabbt för sporten, då de kände att de lyckades träna på ett roligt sätt. Även om en del hade varit nervösa och kanske till och med lite negativt inställda, främst för att de vanligtvis inte gillar denna typ av träning, så ändrades denna inställning snabbt.

Själv var jag nog lite negativt inställd till padel, just för att det blivit en sådan hype kring det. Men plötsligt så ville maken att vi skulle prova på det på en singelbana. Efter det är vi ganska så hooked ändå. Det är ju riktigt kul. Samt att det är en bra variation med att träna bollsinne och få lite flås.

Det är inte ovanligt att padel jämförs med tennis. Det kan vara förståeligt då man kan finna inspiration av den sporten. Däremot är det enbart inspiration, till exempel bollen som används vid spel och att man använder sig av ett rack. Bollen har mindre studs än tennisens och den racket som används i padel är täckt med ett kompositmaterial. Samt utstansade hål på den yta där bollen ska träffa.

Intresset blev snabbt djupare

Vi är nybörjare men märker från gång till gång att vi blir allt skickligare. Och det är framförallt kul att spela tillsammans.

En stor del av de personer som började uppskatta sporten samt andra som hellre satt som publik, började söka efter sätt att kunna följa olika matcher från andra länder. Detta intresse ledde snart till att det uppkom efterfrågan om att spela på odds padel, i synnerhet efter att det började arrangeras olika matcher i Sverige.

Sporten är minst lika intressant att titta på som att själv utöva den. Det gör att fler tycker det är spännande att betta på den. Det finns många olika sporter och annat man kan spela på i dagsläget. De flesta är nog överens om att det roligaste sättet är när det gäller något man gärna tittar på.

Många är även överens om att det är en underhållande sport med mer action än hos många andra och att spelarnas glädje smittar av sig till publiken. Vare sig den befinner sig hemma i soffan eller på plats vid spelbanan.