Racketsporter

Tre racketsporter att kick-starta våren med

Vi går mot ljusare tider och med det kommer energin tillbaka till både kropp och knopp. Våren är den perfekta tiden på året för att komma igång med träningen, där så kallade racketsporter har kommit att bli en mycket populär aktivitet under denna årstid.

Tennis – en klassiker

Tennis är racketsporternas urmoder, och spelas på allt från nybörjar- till proffsnivå runt om i världen. Sverige har fina meriter inom sporten, inte minst med talanger som Björn Borg i spetsen. Vill du komma igång med tennis rekommenderas att du vänder dig till en klubb för proffshjälp. Inom landet finns över 400 olika tennisklubbar med tillhörande tennisskolor för nybörjare. Eftersom tennis är en sport som lämpar sig för utövare i alla åldrar, är du välkommen att börja din tenniskarriär ung som gammal.

Det finns även flera tennisevents man kan delta i. Populärt i tennissammanhang är den världsomspännande turneringen Franska öppna 2021, i vilken Rafael Nadal för närvarande är tippad som vinnare med oddset 2.0 (15 mars) enligt bet365 som presenterar tennis odds och betting. Om man vill besöka det största tennis evenemanget i Sverige bör man besöka tennisveckan i Båstad som är igång den 5-18 Juli 2021.

Padel trendar stort

Padel gjorde succé under 2019, och har sedan dess kommit att bli allt mer populärt bland aktiva svenskar. Närbesläktad med tennisen är padelsporten en något mer nybörjarvänlig sport då den är betydligt enklare att lära sig. Detta har bland annat att göra med att padelracket inte skickar iväg bollen med samma kraft som ett klassisk tennisracket, vilket gör att bollarna inte flyger lika långt. Det krävs med andra ord inte någon avancerad skicklighet för att få igång ett spel. För att komma igång med padel behöver du en (eller tre) padelkompisar, eftersom padel kan spelas både en mot en och två mot två. Du behöver också utrustning i form av ett speciellt padelrack samt lämpliga bollar.

Padelbanor finns belägna både inomhus och utomhus, vilket gör sporten till en rolig sysselsättning året om. Extra härlig blir det förstås under vår- och sommarhalvåret, när spelandet kan få ta plats ute i friska luften, om du har tur – i solskenet.

Badminton enormt populärt

Badminton spelade jag själv när jag var ung en period, men det var längesedan nu. Badminton är en väletablerad bollsport som spelas mellan två eller tre spelare. Till utrustningen hör en lätt fjäderboll, samt ett särskilt badmintonracket med tunt rutnät. Även badminton kan utövas såväl på inomhusbana som utomhus, och är likt padel en relativt nybörjarvänlig sport. Sporten är mycket populär internationellt, där utövning på motionsnivå kan vara både lustfylld och social. På elitnivå stället sporten höga krav på spelaren när det gället snabbhet, smidighet, och explosivitet. Dessutom krävs en god teknik, en övergripande spelförståelse och en taktisk förmåga för att behärska sporten på hög nivå. Vill man också komma igång med badminton kan du ta kontakt med några av Sveriges många badmintonklubbar.

Racketsporter är ett kul nöje som som passar utmärkt som aktivitet under våren. Hitta din favorit och upplev padel, tennis eller badminton tillsammans med dina vänner. Lycka till!