Vinterkatt i uppförsbacken

Vinterkatt i februari. Det är måndag och första februari. Ny vecka, ny månad. En kall månad, gillar inte. Det får gärna vara snö men inte för kallt. Vi eldar i kaminen vareviga dag. Helgen som gick var det ju strålande vinterväder. Det blev bara en kort promenad för mig. Vi har haft fullt upp med köket. Vi slipar ner ekbänkskivorna och oljar in dem i en annan nyans mot tidigare. Tredje gången gillt så blev det bra, men mer om det en annan gång.

I övrigt så fortsätter covid-19 att härja där ute som ni alla vet. Det gör även att jag får fortsätta jobba hemifrån då och då. Delar med en kollega. När hon är på jobbet, jobbar jag hemifrån och så vidare. Vad vi vet så ska det pågå februari ut, men kan ju komma att förlängas. Och i mitten på mars byter jag arbetsplats. Men hos dem blir det inget jobb hemifrån, men heller inga helger.

Katterna mår bra. Dem verkar bli lite gladare av snön, men gillar inte heller när det är för kallt. Dem är också aningen mer harmoniska mot varandra, eller mest Sotis då för det är han som varit arg på Tusse. Men dem kan leka lite med varandra då och då, vilket är kul. Det kan ha att göra med att jag köpt en doftgivare som härmar kattens feromoner. Den skapar en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö. Det är ju perfekt nu när katterna håller sig mycket inomhus, samtidigt som vi renoverar.

vinterkatt
Tusse spanar i uppförsbacken
vinterkatt i uppförsbacken