Bol på ön Brac

Bol, den viktiga turistorten på ön Brac. Här spenderade vi två dagar och en natt. Vi hade perfekt läge med bara ett stenkast från stranden och en beach bar som erbjöd mat och dryck. Det fanns även aktiviteter inom räckhåll. Första dagen var vi på stranden Zlatni Rat. Eric hade med sig en drönare och dem fotona blev verkligen häftiga. Dem får ni se i ett eget inlägg. Men jag kan säga att det blir väldigt effektfullt när Zlatni Rat-spetsen sträcker sig ut hundratals meter ut i Adriatiska havet, sett från ovan.

Bol hamnen och trevliga restauranger

Bols hamn
En promenad i Bols hamn

Det tar cirka 20 minuter att gå från den kända stranden Zlatni Rat till hamnen i Bol. Kring hamnen ligger många restauranger. På kvällen blev det pizza på Vendetta, alltså den var megastor men väldigt god. Kanske lite mycket kapris då den var väldigt salt. Det blev även lite balkonghäng med vin och härlig utsikt över bergen.

Bol harbor
Strandpromenaden Bol
Bol beach
Hela gänget

Just den här natten på ön Bol sov jag inte så jättebra. Det var nog den knarrigaste sängen jag någonsin legat i. Men i övrigt så var det ett väldigt trevligt lägenhetshotell. Efter den knarriga natten gick vi ut tidigt för att fånga sol innan det var dags att ta sig till färjan i Sumartin.

Jag och syrran passade även på att knalla bort till Zlatni Rat för att fotografera i morgonljuset. Fler bilder finns i förra inlägget om ön Brac, och den populära stranden. Efter det blev den en nypressad smoothie för 30 kuna, som är 40 SEK. Lite bad och snorkling. Såg en bläckfisk och lite annan småfisk. Lunchen njöt vi av i hamnen på Taverna Riva, och det var ju supergott!

På eftermiddagen hoppade vi in i vår hyrbil och drog vidare mot färjan i Sumartin, för att ta oss över till Makarska.

Bol smoothie
Semester i Bol