Tulpaner och firande

Tulpaner, kan inte få nog. Det blev även en bukett till dottern som nyss fyllt 19 år. Vi har firat dottern i helgen och jag bjöd på smörgåstårta. Den blev väldigt god måste jag säga, och tog slut rätt fort. Varför gör jag inte smörgåstårta oftare egentligen, det är ju väldigt enkelt. Men jag följer oftast ett recept, och den här gången blev det den här smörgåstårtan.

Förra helgen var syrran här och vi hade lika kul som alltid. Skönt att äntligen få träffas igen. Dem har haft covid-19, och blev inte så allvarligt sjuka som tur är. Själva har vi klarat oss., peppar peppar. Man vill ju inte få det nu innan vaccinet kommer liksom.

tulpaner
Tulpaner och presentpapper
smörgåstårta skinka och leverpastej
Smörgåstårta – skinka och leverpastej
födelsedagspresenter
Födelsedagspresenter

Tulpaner, snö och björktrast

Snön ligger kvar än, och det har blivit kallare. Men det är verkligen toppenväder med klarblå himmel. Idag åkte vi in till Askersund och gick på isen som ligger tät över Vättern. Det är också alla hjärtans dag idag, så vi köpte hem en varsin bakelse, och barnen fick en varsin chokladask.

I vårt plommonträd sitter det då och då en björktrast. En gång passade jag på att hämta systemkameran och zooma in den så gott jag kunde med mitt fasta 85mm. Blev rätt så bra bilder. Det börjar bli roligare att fotografera igen, med snö och lite ljusare dagar. Tänk att våren är på väg!

björktrast
Björktrast – turdus pilaris