Örhängen

Örhängen finns i en mängd olika modeller, material, färger och utseenden. Men vad är rätt och vad är fel när det gäller att ha dem på sig? Det går olika trender i hur man har sina örhängen i öronen, men samtidigt är det ju helt upp till dig hur du vill bära dem.

En del föredrar enkla varianter som alltid sitter i örat. Andra vill ha flera stycken på rad, så kallade kurerade öron. En trend som finns är att ha sina hål asymmetriskt, till exempel fyra hål på ena örat och två på andra i olika höjd och med olika placering. Sedan finns det de som är modiga och töjer ut sina hål för att bära pluggar som örhängen. Vad för slags örhängen du ska satsa på, det bestämmer du förstås helt själv. Det går ju även att byta efter behag eller humör eller olika tillfällen.

Jag fastnade för dessa hos Pilgrim.

örhängen
Fint örhänge från Pilgrim

Göra hål i öronen

Om du vill bära örhänge men inte tagit steget att göra hål i örat än, så kanske det är dags nu? Det finns många salonger att vända sig till för att göra hål i öronen hos så väl som du kan gå till en piercingstudio. Du bör aldrig försöka göra hål på egen hand utan det bör göras av ett proffs. Det eftersom de gör det med sterila produkter och hygieniska metoder. De sätter även i ett så kallat läkesmycke som du ska ha i början tills hålet har läkt samman. Därefter kan du byta till valfria örhängen.

Det vanliga sättet att göra hål i örat på är med en slags håltagningspistol. Den skjuter då in ett smycke i öronsnibben. Det går snabbt och känns inte allt för mycket. Om du hellre satsar på en piercing så använder man en piercingnål. Men det är mer vanligt när man tar hål på andra delar av kroppen.

Pilgrim