Ge ditt hem en makeover inför vintern

Vinterhalvåret kan vara dystra tider för en del, vi trampar på i ekorrhjulet och det är mörkt ute både när vi vaknar och när vi går och lägger oss. Det kan vara svårt att hålla humör och motivation uppe, därför är det här en perfekt tid att dra igång ett spännande inomhusprojekt. Så ta skydd från köld, regn och rusk och styla om ditt hem den här vintern. Här kommer några enkla och billiga makeover-tips för den som är sugen på att göra om lite där hemma.

Makeover – ge ditt hem nytt ljus

När la du sist ner tid, kärlek och pengar på att fixa till belysningen där hemma? Lampor och belysning glöms lätt bort när vi gör om hemma och vi behåller samma gamla lampor som vi både tröttnat på och som tappat sitt lyster. Billiga lampskärmar tappar till exempel färgen efter några år. Dessutom finns det så otroligt många snygga lampor på marknaden idag, så känner du att det är dags för en uppgradering så ta en titt på nätet och se vad som passar ditt hem. Ett hett tips är Nordlux lampor som har en tidlös design och är av toppkvalitet, ursnygga är de dessutom!

Ett grönt hem är ett skönt hem

Något så enkelt som lite växter kan verkligen liva upp ett hem. Blanda gärna så du får en varierad växtsamling med stora och små växter både med och utan blommor. Växter är också bra för luften inomhus, och bidrar till en härligt inbjudande och hemtrevlig känsla. Till och med badrummet förtjänar en växt om ni frågar mig. Ett annat tips är att unna sig själv snittblommor en gång ibland, det ger en lyxig känsla till hemmet och så är det alltså något speciellt med att gå hem med en bukett blommor i handen.

makeover

Möblera om

Att flytta runt på lite möbler kan väl inte göra så stor skillnad tänker du? Men det kan det faktiskt! Byt plats på soffan och tv:n, flytta sängen över till den andra väggen och vrid på köksbordet. Ett enkelt och billigt sätt att göra om hemma – och det kan faktiskt förändra ett helt hem!

Ta fram penseln och färgburken

Att måla om behöver inte vara särskilt komplicerat. Har man inte ork och energi för att måla om hela rum så kan man börja med en vägg. Fondväggar är trendigt igen så bryt av det vita med en mörk kulör och matcha med kuddar och gardiner. Vill du inte måla väggar så finns det inget som stoppar dig från att måla om köksstolarna eller den där gamla tråkiga hyllan. Våga experimentera!