Kroatien i september

Kroatien. Vilket land! Och som vi längtade efter den här resan. På grund av omständigheterna i världen med covid-19, så var vi såklart oroliga om resan överhuvudtaget skulle bli av. Men det enda som hände var att resan flyttades en dag, så vi åkte dagen innan det egentligen var tänkt. Lördag till lördag.

Självklart var det munskydd på både på Arlanda flygplats och i Split. Även under hela resan på flygplanet behövde man ha munskydd. Men som tur var tog det ju bara 2,5 timme till Kroatien. Hur skönt som helst, och jag behövde inte ens besöka toaletten.

När vi kom fram och klev av flygplanet slog värmen emot oss med över 30 grader. Vi var väldigt förväntansfulla och glada att få vara i Kroatien tillsammans, syster och jag med våra respektive. Vi började resan med att hämta vår hyrbil.

Kroatien – första dagen

Vi lastade våra väskor i hyrbilen och drog iväg enligt vår resplan till första bästa badplats. Och några trånga gränder, backningar och köra runt runt så hittade vi till en trevlig badplats i Vranjica. Där blev det bad och mat.

Nästa badstopp efter vägen blev i Primosten Burnji, med bad från klippor eller via en stege. Därefter åkte vi vidare längs med kusten upp mot Sibenik, där vi bokat vår första natt. Mer om det i nästa inlägg om resan längs dalmatiska kusten.

kroatien
Primosten Burnji – fotat med Canon EOS 650D